Селекцията на Лукойл Академик почти е приключила


Селекцията на Лукойл Академик почти е приключила
Уокър Ръсел
27-08-2009 12:48 | gong.bg

Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик си осигури услугите на трети американец за следващия сезон. „Студентите” подписаха със 183-сантиметровият плеймейкър Уокър Ръсел. Гардът е роден през 1982-ра година и за последно се състезава в Лигата за развитие на НБА. 

„Той е истински плеймейкър. Това е човекът, който ни трябва за един млад отбор. Много ще разчитаме на него. Бранко Миркович го познавате добре. Знаете за другите двама нови американци. Селекцията вече е поприключила и от 31-ви отборът заминава на подготовка в Правец”, заяви спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков
 
Двама от родните национали – Тенчо Банев и Димитър Ангелов няма да играят догодина при „студентите” поне според настоящото положение.  

„Тенчо не влиза в нашия отбор. Моите уважения към Митко Ангелов, не исках преди Европейското да говорим, но след разговори с Георги Младенов, още от миналата година е ясно, че няма как да стане”, коментира Везенков, а по повод бъдещето на капитана Тодор Стойков в ЛукОйл Академик допълни: 
 
„За Тошко – решението остава след Европейското. Преговори не са водени. Не искам да коментирам тази тема преди Европейското.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи