Бранко Миркович се договори с шампионите


Бранко Миркович се договори с шампионите
Миркович се мести в Правец
27-08-2009 20:35

Шампионът на България Лукойл Академик успя да окомплектова плеймейкърската си позиция. Това е факт, след като стана ясно, че тимът е подписал с Бранко Миркович. След дълги преговори, при които имаше разминавания в исканата сума от играча и предлаганата му от клуба, в крайна сметка двете страни се договориха и сърбинът подписа с тима.

Миркович вече е много добре познат у нас. В последните два сезона той носи екипа на Рилски спортист. Той дойде лятото на 2007 година и подписа със самоковци. За целия сезон Миркович изигра 40 срещи, в които записа средно по 14.3 точки, 3.2 асистенции и 1.8 откраднати топки. Изминалия шампионат бе далеч по-успешен за отбора му, а и за Миркович откъм успехи. В българския шампионат тои изигра 31 мача и има средно по 11.8 точки, 4.2 асистенции и 3.2 борби. За разликата от осмото място година по-рано отборът му завърши на четвърто както в шампионата така и за купата. Най-големия успех обаче бе в Еврохолд Балканска лига, където Миркович бе с основен принос за спечелената титла на отбора му. В 12 срещи той записа средно по 13.4 точки, 4.8 асистенции и 2.9 откраднати топки.

Сега Миркович се присъединява към отбора на Лукойл Академик с амбицията да стане шампион. За място на терена той ще трябва да спори и с новопривлечения американец Уокър Ръсел.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи