Цветелин Иванов ще играе в Румъния


Цветелин Иванов ще играе в Румъния
Цветелин Иванов
10-09-2009 17:32

20-годишният Цветелин Иванов ще играе в Румъния в тима на Брашов от местната лига. Първоначално младока, който до миналата година бе в отбора на Левски бе започнал подготовка с бургаския Черноморец, но впоследствие се появи офертата на румънския Брашов и Иванов замина за северната ни съседка.
 

Иванов игра 13 мача с екипа на Левски в Националната и Балканската лиги като в тях присъстваше на терена по 9.6 минути и вкарваше средно по 3.2 точки и взимаше по 2.0 борби. Далеч по-сериозни бяха неговите му показатели в Младежката лига за юноши, където той направи по 25.7 точки за 33.4 минути на среща. По-късно на финалите за тази възраст той игра в 6 мача и завърши със средно по 20.3 във всеки един от тях.
 

Румънският Брашов за втора поредна година ще участва в Балканската лига. Те завършиха на последното пето място през миналия сезон в предварителната група и не успяха да достигнат до плейофите на състезанието. В Румъния Брашов приключи на трето място след редовния сезон, а още на четвъртфинал в плейофите на местната лига се издъниха срещу Отопени и отпаднаха след 0-2.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи