Емил Бинев без грешка в юношеския Мач на звездите


Емил Бинев без грешка в юношеския Мач на звездите
Емил Бинев (сн. FIBAeurope.com)
18-09-2009 19:04

Българският талант Емил Бинев бе без грешка в юношеския Мач на звездите в Европа. Днес в зала „Сподек” в Катовице преди четвъртфиналите на Европейското първенство по баскетбол за мъже се игра срещата между „Белите” и „Сините” млади звезди от различни страни на Стария континент.
 
Баскетболистът на Черноморец попадна сред избранниците в този мач и бе включен в състава на „Белите”. Въпреки, че отборът на Бинев загуби срещата със 75-77, той се представи много добре и за по-малко от 12 минути не сбърка в двете си стрелби – едната за 2, а другата за 3 точки. Той завърши с 5 точки, а освен това хвана и 1 борба.
 
За отбора на „Сините” най-резултатен бе Йонас Валансиунас с 18, а Неманя Радович добави 12. В тима на „Белите” пък с най-много точки завърши германецът Филип Нойман – 14.
 
Бинев се представи отлично на Европейско първенство за юноши в Мец, Франция това лято, където България зае 10-място. Бинев записа средно 9.5 точки, 3.9 борби и 1.4 асистенции за 8 изиграни срещи, и впечатли едно от светилата на сръбския баскетбол Светислав Пешич, който го включи в 24-те състезатели в Мача на звездите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи