Рилски спортист бие с лекота Черно море в Кавадарци


Рилски спортист бие с лекота Черно море в Кавадарци
Александър Груев бе 5/5 от тройката
18-09-2009 23:23

Рилски спортист надигра убедително Черно море в българското дерби от първия ден на турнира в град Кавадарци, организиран от македонския Фени Индустри. Момчетата от Самоков победиха със 104-86 и стартираха успешно своето участие в това състезание в памет на Димитър Гьоргиев, почетен председател на местния клуб. Освен двата български тима в турнира участват още домакините от Фени Индустри и Вардар 2000, който направи солидна селекция през лятото.
 

Рилски спортист натрупа солиден аванс от 11 точки още след първата четвърт – 31-20, който варненци отчасти намалиха до 9 на почивката – 44-53. През второто полувреме обаче самоковските баскетболисти доминираха и не срещнаха никаква съпротива от защитата на Черно море. Накрая те дори постигнаха и трицифрен резултат от 104 точки.
 

Двата тима си вкараха общо 22 тройки – 12 за Рилски спортист и 10 за Черно море. Голямото предимство на състезателите на Александър Тодоров дойде от по-комбинативната игра – те направиха цели 27 асистенции срещу само 10 за своя съперник.
 

Александър Груев реализира 21 точки и с неговия коефициент от 30 пункта стана най-добър играч в срещата. Гардът добави 7 асистенции, три борби и 2 отнети топки. Нещо повече, той сбърка само в една от стрелбите си за 2 точки – 2 от 3 и бе точен във всичките си опити от зоната за три – 5 от 5.
 

Травис Питърсън добави 20 точки и 5 борби, а неговият сънародник Дейвид Бърджис добави 15 точки и 4 борби, въпеки че игра само 21 минути. Георги Давидов и Богдан Боев (4/5 за 3 точки) се отчетоха с по 14 точки за победителите.
 

Новото американско попълнение на Черно море – Ерик Уеб пък отбеляза най-много в тази първа среща от турнира в Кавадарци. Той бе точен на 4 пъти от зоната за 3 точки и накрая завърши с 24 точки, а освен това подаде и 5 асистенции. Силен мач изигра и Симеон Ценов, който вкара 20 точки и овладя 6 топки под двата коша. Латвиецът Павелс Веселовс завърши с 15 точки и също 6 борби. Това обаче бяха тримата баскетболисти на варненския тим, които завършиха с двуцифрени точкови показатели.
 

В другата среща от първия ден на турнира домакините от Фени Индустри надиграха Вардар 2000 с минималното 85-83. Утре от 17.30 българско време Черно море играе с Вардар 2000, докато веднага след тях от 19.30 е може би мачът, който ще определи победителя в този турнир между Рилски спортист и Фени Индустри.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В КАВАДАРЦИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В КАВАДАРЦИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи