Балкан срази Аполон Лимасол с 21 точки разлика


Балкан срази Аполон Лимасол с 21 точки разлика
Балкан игра много добре днес (сн. Botevgrad.com)
23-09-2009 22:40 | Botevgrad.com

В приятелска среща, играна тази вечер в Ботевград, Балкан победи кипърския Аполон Лимасол с 21 точки разлика - 99-78 (28-14, 26-27, 22 -19, 23-18). Играчите в зелено-бяло натрупаха аванс от 14 точки още след първата четвъртина и до края на срещата успяха да увеличат разликата над двайсет точки.


Истински мач имаше само през първото полувреме и до средата на третата част, когато се случиха няколко спречквания между играчите на двата отбора и бяха отсъдени серия от неспортсменски и умишлени нарушения. В последната четвъртина - при резултат 76-60 за Балкан, двамата треньори пуснаха изцяло резервите си.
 
Миналата година преди началото на сезона двата отбора отново играха предсезонна контрола в Ботевград, когато кипърския тим победи с минимална разлика. От тогавашния тим от Лимасол, завършил на трето място в шампионата на острова, е останал само един играч - 210-см център от Чехия Павел Енглицки. На всички останали договорите не бяха подновени, а един от центровете бе привлечен от българския шампион Лукойл Академик. Привлечени бяха нови четирима янки, един от които - Ендрю Фогел, е с израелски паспорт. Според новите правила на кипърската федерация във всеки от 9-те отбора могат да играят трима американци и неограничен брой баскетболисти със статут Босман. Нови попълнения са също хърватският център Иво Йосипович и кипърецът Янис Йоанидис. Начело на Аполон е и нов треньор - 39-годишния хърватин Анте Перица.
 
Петима от Балкан завършиха с двуцифрен точков актив - Радев с 20 точки, с 18 Райков, като 15 от тях вкара в послената четвъртина, с по 12 Мартин Маринов и Бойко Миленков - и на двамата всичките от тройки, с 10 бе Любомир Лилов. За малкото време, което играха, Данчо Бозов отбеляза 7 точки, Илко Нанев и Иван Лилов имат по 3, добре включилите се Ценко Наков и Цветомир Бенчев са с по 4.
 
За Аполон най-резултатен бе Иво Йосипович с 21 точки, с 16 е Брайън Матюс, с по 12 са другите двама янки Еди Шанън и Стивън Бърт.
 
Утре Аполон Лимасол, който се намира на подготовка в Правец, ще играе контрола с Лукойл Академик. Тази с Балкан бе изгледана от Георги Младенов и помощника му Мирослав Ралчев.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи