Михов пак обяви: Националният селекционер ясен до края на ноември


Михов пак обяви: Националният селекционер ясен до края на ноември
Михов подписа договор в Шумен (сн. Dariknews.bg)
06-10-2009 18:22 | Dariknews.bg

Новият треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол ще стане ясен до края на месец ноември, това каза по време на визитата си в Шумен председателят на баскетболната федерация Михаил Михов. По думите му, има достатъчно време за избор на нов наставник, защото жребият за Евро 2011 ще е в средата на месец януари.

„На мен лично Пини Гершон не ми е казвал, че няма да е треньор на отбора”, каза още Михов.
 

Предстои в началото на ноември той да се срещне с Гершон в Израел и да обсъдят въпроса. Идеята на ръководството на федерацията е новият треньор да се назначи за четири години, да има поле за сериозна работа, информира репортер на DarikNews.
 

Михаил Михов и изпълнителният директор на федерацията Георги Глушков бяха в Шумен, за да подпишат споразумение с общината за възраждане на баскетбола в града.


Кметът на Шумен Красимир Костов заяви, че на мястото на сегашната спортна зала „Младост” ще се строи ново съоръжение с капацитет над 3 000 седящи места, за да може да посрещне мачове от Евротурнирите. Новата зала ще струва между 2 и 4 милиона лева, до края на годината общината ще изготви проект за строежа й. Финансирането ще стане по оста за спортна инфраструктура по Оперативна програма „Регионално развитие”.
„Залата трябва да е готова до края на 2011 или началото на 2012”, допълни Михов. По думите му, ако до тогава в града се сформира боеспособен отбор, той ще може да играе в елитната група.

 

Баскетболната федерация има интерес и към новопостроения парк „Студентски” в Шумен. Днес Георги Глушков е огледал съоръжението и го оцени като много добро. „Никъде в страната не съм виждал подобно съоръжение, то има всички необходими условия”, допълни баскетболната легенда. На многофункционалното игрище в парка в бъдеще ще се провежда кръг от национален Стрийтбол турнир, стана ясно още днес.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи