Рилски спортист не затрудни Лукойл Академик в Правец


Рилски спортист не затрудни Лукойл Академик в Правец
Момент от срещата (сн. BulgarianBasket.com)
24-10-2009 20:51

Шампионът Лукойл Академик  записа втора победа за сезона, след като се наложи над Рилски спортист с 94-63 точки в среща от втория кръг на Националната баскетболна лига за мъже.
 
Гостите от Самоков се държаха много добре през първата част и въобще не личеше, че домакините са с по-скъпата селекция. Двата отбора се гонеха в резултата, като ту Лукойл повеждаше, ту Рилски спортист изравняваше. В края на първата част гостите поведоха с 18-21, а кош на Христо Николов направи резултата 20-21 след първите десет минути.

До средата на втората част срещата се развиваше равностойно. Тогава при 31-29 за домакините те направиха серия от 8-0 и поведоха за първи път в мача с подобна разлика. Гостите обаче не се предадоха и опитаха да намалят резултата, но пропуснаха някои добри шансове и Лукойл поведе с 45-38 след първото полувреме. Тази преднина дойде главно от разликата в отсъдените нарушения срещу двата отбора. Малко преди края на полувремето резултата в тази графа бе 12 отсъдени на гостите, някои от които доста спорни, срещу само 4 за домакините.  В следствие на това играчите на Лукойл изпълниха 16 наказателни удара и отбелязаха 11 срещу 2 изпълнени и 2 отбелязани за за самоковци.

Срещата бе решена през третата част. Гостите намалиха до пет точки в началото й, но силна серия от 12-2 на домакините им позволи да поведат с цели 15 точки. След това преднината им стана дори 19, но гостите успяха да намалят до 13. В последната минута обаче те допуснаха 6 точки в своя кош, включително и тройка на Бранко Миркович в последната секунда и това сякаш ги пречупи.

Последната част протече кошмарно за играчите на Рилски спортист и много добре за тези на Лукойл Академик. В първите седем минути отборът, който бележеше бе този на домакините. Те отбелязаха първите 15 точки в тази част, а Георги Давидов бе този, който счупи каръка за гостите в тази част. В нея сякаш те бяха обезверени и играеха без настроение. Голямата преднина позволи на Георги Младенов да пусне в игра и най-младите си състезатели - Планимир Дафинов и Самуел Франсис, за радост на публиката в залата. Така Лукойл Академик записа втора поредна победа в шампионата и вече е едноличен лидер и единствен с пълен актив. 

За "студентите" петима играчи завършиха с двуцифрен точков актив. Ърнест Браун записа 18 точки, Марко Джерасимович - 16, Бранко Миркович - 15, Уолкър Ръсел - 13 и Айзък Уелс с 11.
 
За Рилски спортист се отличиха единствено Дейвид Бърджис с 14 точки и 9 борби и Георги Давидов с 13 точки.

В следващия кръг Рилски спортист ще домакинства на Евроинс Черно море, а Лукойл Академик ще гони своята трета победа в първенството в Бургас срещу Черноморец.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – РИЛСКИ СПОРТИСТ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ТОП 10 НА 2-ия КРЪГ ОТ НБЛ – МЪЖЕ


 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В НБЛ - МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи