Жените на Рилски спортист с втори пореден успех


Жените на Рилски спортист с втори пореден успех
Еми Ушагелова (сн. BulgarianBasket.com)
25-10-2009 19:53

Женският отбор на Рилски спортист постигна втора поредна победа от началото на сезона в А група. След категоричната победа в миналия кръг като гост на Черно море Одесос днешният успех дойде далеч по-трудно. В домашната "Арена Самоков" бе надвит отборът на НСА Делта с 61-52.

Домакините стартираха много силно мача и успяха да натрупат добър аванс в първите минути. Те поведоха с 18-5, но в края НСА отбеляза 4 поредни точки и намали. Втората част не бе особено резултатна, но домакините продължиха да водят с добра преднина. Тя се поддържаше между 6 и 9 точки, като тройка на Мария Цанкова в края на полувремето направи резултата 29-23 в полза на самоковки.

През третата част нещата на терена се развиваха горе-долу както и през втората. Домакините поддържаха резултата в своя полза, но разликата застрашително намаля в края на частта, когато гостенките направиха серия от 9-0 и резултата стана 44-41. В началото на четвъртата разликата дори бе намалена до само една точка. Състезателките на Рилски спортист показаха здрава психика в този тежък момент и успяха да излязат от тази временна криза в играта им. Те увеличиха аванса си и в края на двубоя се поздравиха с успеха в мача.

Еми Ушагелова изигра много добър мач и бе с основен принос за тази победа. Тя завърши с дабъл дабъл - 22 точки и 11 борби. Друга, която направи такова постижение бе Вероника Джикова - 13 точки и 13 борби.

Най-резултатна в мача пък стана Мария Цанкова от отбора на гостите с 23 точки, а Мария Рангелова добави 15.

В следващия кръг самоковки ще гонят трети пореден успех, а за целта ще трябва да победят Академик в София. НСА Делта пък ще търси втора победа в шампионата срещу Тони 7 в своята зала.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - НСА ДЕЛТА

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЖЕНИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи