Даниел Димитров: Днешният мач доказа на всички, че мястото ни е сред най-добрите


Даниел Димитров: Днешният мач доказа на всички, че мястото ни е сред най-добрите
Даниел Димитров (сн. BGbasket.com)
05-09-2011 19:08 | Иван Вълчанов

Подобно на всички българи, Даниел Димитров беше удовлетворен от духа и отборната игра на България при победата на Грузия днес. Той направи своя анализ на срещата и изказа голямата си надежда Белгия да победи Украйна днес, за да може България да заеме заслуженото си място сред 12-те най-добри отбора. Ето какво каза той за BGbasket.com:

 

„Когато мачът е важен и нервен, е много приятно да гледаме как ние го печелим с баскетболни достойнства. Ние направихме това днес и в крайна сметка в този мач нервите на Грузия не издържаха. Спечелихме с много качествен баскетбол в края и може би няма друг отбор на това първенство, който да е правил такива точкови серии в края – 14-0 и 17-2 за 4 минути и 15 секунди. Когато духът и характерът са комбинирани с добър баскетбол е много хубаво. Защото досега ние имахме голямо желание, но не ни достигаше баскетболно майсторство. Това се забеляза най-вече в процента ни за стрелба за 2 и 3 точки.”

 

Представянето на близнаците Иванови пък Димитров коментира така: „Те изиграха много силни мачове и вчера, и днес. За мен проблемът беше, че преди първенството прекалено много се акцентираше, че те са водещи фигури. Това действително е така. Когато целият отбор започва първенството във форма, това е нормално да се случи в четвъртия-петия мач. Ние бяхме аутсайдер и се очакваше да играем добре в първите мачове. Тогава обаче имаше само епизодични проблясъци и мисля, че навлязохме в ритъм именно последните два мача. Особено днес, показахме това в последните минути, защото досега именно това бе слабото ни място. Днес обаче издържахме и именно тогава стигнахме до победата. Дано да имаме щастието Белгия да победи Украйна, за да продължим напред.”

 

За Шансовете Белгия да победи Украйна, специалистът смята: „Освен Русия и Словения, които са големите фаворити в групата от самото начало, всички останали отбори имат своите шансове за победа помежду си. Белгия получи шок, тъй като непосредствено преди първенството загубиха най-важния си играч. Те изведнъж се превърнаха в аутсайдер, губейки от Грузия, а след мача с България те вече нямаха надежди. Това не им пречи да се представят достойно, но явно без Аксел Ервел класата им пада и възможностите им са такива. Украйна е съставен от много здрави физически състезатели. И за двата отбора мачът е без значение и аз се надявам западното мислене и възпитание да ни помогнат. Те не си правят никакви сметки и играят само за своята чест и достойнство. Сигурен съм, че ще се хвърлят с всички сили, но не изключвам и варианта Белгия да загуби, защото Украйна е по-добрият отбор.”

 

Цялостното представяне на тима пък Димитров коментира така: „С това, което показахме днес, дори да изключим другите мачове, смятам, че победата срещу Грузия ще ни даде самочувствие и желание за развитие. Победата беше извоювана с много дух и отборна игра и това е най-хубавото. Мисля, че няма фен на отбора ни, който да не е удовлетворен от играта ни днес. Това ще ни даде криле занапред, както и за квалификации, така и за Европейски първенства. Този мач доказа на всички, че мястото ни е сред 12-те най-добри отбора в Европа. Той ще остави баскетбола жив и с гордо вдигната глава.”


Тагове: Евробаскет 2011
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи