Последната биография на Майкъл Джордан излезе на български език


Последната биография на Майкъл Джордан излезе на български език
27-10-2015 17:32

Последната биография на най-великия баскетболист, писана в САЩ, излезе на български език. Книгата „Michael Jordan: The Life“ (българското заглавие на книгата е „Майкъл Джордан”)от популярния спортен журналист и биограф Роланд Лейзънби се появи на книжния ни пазар благодарение на издателство „Жануа ’98“ и управителя на Free Media Group, част от която е BGbasket.com, Тодор Иванов, който е консултант и съиздател.

 

Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. „Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, френски, чешки и словашки. В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж.

 

Книгата е над 700 страници, като за българския вариант има три опции за закупуване със символика в цените – с меки корици за 23 лева (23 е най-популярният номер, с който Джордан играе), с твърди корици за 29 лева (9 е номерът, с който Джордан играе на Олимпиадата в Барселона през 1992 година). Третият вариант е за закупуване на една от само 100 отпечатани бройки с нумизматична стойност. Тяхната цена е 45 лева (45 също е един от номерата, с който Джордан играе). Всяка от стоте нумизматични книги притежава свой собствен номер – от 1 до 100. Интересното е, че освен текста на книгата, само в тях има и разкази на няколко българи, които са се докосвали до Майкъл Джордан. Сред тях са журналистите Николай Кръстев, Ефрем Ефремов, Ивайло Герчев.

 

Книгата може да бъде намерена в търговската мрежа, а също така да бъде поръчана чрез BGbasket.com на имейл office@bgbasket.com. Съвсем скоро ще можете да купите книгата онлайн чрез спортен магазин SportForMe и издателство „Жануа ’98”. Единствено чрез поръчка по интернет ще можете да се сдобиете с една от стоте специални книги, тъй като те няма да бъдат разпространявани в търговската мрежа.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Майкъл Джордан
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи