Галин Стоянов след първата победа: Изключително видима отборна игра и в двете фази


Галин Стоянов след първата победа: Изключително видима отборна игра и в двете фази
(сн. НБЛ)
29-10-2019 23:29 | arenavarna.com

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрика бе изключително доволен след победата на неговия тим над Ямбол.

 

Ето какво сподели след срещата младият специалист пред “Арена Варна”:

 

"Едно от нещата, които много исках, бе да играем отборно, и мисля, че 30 асистенции го доказват. Отделно исках в защита да сме адекватни и агресивни. С изключение на последните 4-5 минути, когато играха само най-младите и Ямбол отбелязаха повече точки, успяхме да ограничим този отбор, който е добър в нападение. Откраднали сме 16 пъти топката, имаме 22 точки след техни грешки, което е добър атестат за защитата като цяло."

 

"На моменти си имахме проблеми, те са общоизвестни за нас, те са на определени позиции, но… Изключително осезаемо видима отборна игра и в двете фази. Успяхме да ограничим играчи като Стоян Петков до 6 точки, Дарин Иванов до 4 точки. Това е невероятно постижение, защото те са най-опитните им играчи и са моторите на отбора. Факт е, че в този мач ние успяхме тях двамата да ги ограничим, да ги изкараме от комфортната им зона и се възползвахме от обстоятелствата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи