Хаджисотиров: За първи път постигнахме целите в защита, не помня мач с 40 асистенции


Хаджисотиров: За първи път постигнахме целите в защита, не помня мач с 40 асистенции
(Снимка: LAP.bg)
15-12-2019 10:25 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира убедителнат победа над Черноморец в 11-я кръг от НБЛ:

 

„Поздравления първо за играта на отбора и сериозния подход.  Миналата седмица Черноморец бе близо до изненада и до победа над първия отбор в лигата - Балкан Ботевград и смятам, че те са отбор, който ще играе все по-добре през сезона. Има ядро от класни чужденци и ние подходихме много сериозно, и мотивирано в подготовката за мача.

 

Акцентът ни беше в защита и днес смятам, че за първи път си постигнахме целите, които бяха да ни вкарат точно 68 точки, което и се случи. Нашето нападение е ясно. Ние сме доста силен нападателен отбор  и няма как да не съм доволен, когато имаме 40 асистенции. 40 асистенции аз поне не помня и не съм участвал в подобен мач, но това е кредит на играчите, че движат добре топката, не играят егоистично и по начина, по който ние искаме да е нашият стил баскетбол. Когато обаче акцентът е в защитата и старанието там, не се позволяват лесни кошове и се спазва тактическа дисциплина има резултат. Като комбинираме след това двете фази- нападение и защита, се получава такъв мач.

 

Все пак смятам, че това не е реалното лице на Бургас, чието ново попълнене Тарин е добро също и днес за 20 минути ни вкара 20 точки.

 

Ние обаче гледаме нашия отбор и сега ни предстои да се готвим за мача следващата седмица, който е срещу амбициозния отбор на Академик  София.“

 

Златин Георгиев допълни: „Мислехме, че ще ни бъде по-трудно, защото Черноморец не са лесен отбор, но днес не ни затрудниха. Все пак смятам, че тази победа е добра за нашето самочувствие, защото другата седмица имаме тежък мач в Правец. Надявам се да спечелим и него, и до Коледа да сме с добър актив от победи.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи