Изпратиха Валентин Лазаров в последния му път


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. Костадин Андонов)

07-01-2021 14:12 | basketball.bg

Скромно изпращане в последния си път получи едно от най-големите светила в българския баскетбол и световното съдийство Валентин Лазаров. Заради извънредната епидемична ситуация семейството на члена на Залата на славата на ФИБА пожела скромно погребение в изключително тесен кръг.

Дистанционно, с венци, почитта си към паметта му изразиха от ФИБА Европа и Евролигата в лицето на шефа на съдиите на организацията – Ричард Стоукс.

Тино, както бе известен Лазаров, ни напусна на 28 декември след тежко боледуване. Смъртта му разстрои баскетболното семейство в България, а също и рефери и ученици по цял свят.

Президентът на ФИБА Тургай Демирел сподели: "Ще помним Валентин като човек, отдаден на европейския баскетбол, в частност заради неговите качества като, съдия, Комисар на ФИБА и член на Техническата комисия десетки години. Хора като Валентин помогнаха да бъде изградена репутацията на нашия спорт. Той ще ни липсва много. Съболезнования на неговото семейство в тези трудни времена!"

 


Това беше Валентин Лазаров

Тургай Демирел: Хора като Валентин Лазаров помогнаха за изграждането на репутацията на спорта ни

От архива: Как Валентин Лазаров разсмя публиката при приемането си в Залата на славата

Големият съдия трябва да е три в едно – личност, смелост и късмет

Георги Глушков: Валентин Лазаров беше институция в световния баскетбол

Тино Лазаров: Съдията не трябва да е чувствителен, нека има мазоли на ушите

 

Концепция за модерното съдийство на Валентин Лазаров

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Валентин Лазаров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи