Борислава Христова: Мисля, че имаме големи шансове за победа над Гърция


Борислава Христова: Мисля, че имаме големи шансове за победа над Гърция
(сн: БФБ)
29-01-2021 11:00 | basketball.bg

Борислава Христова попадна в идеалния отбор на последния кръг от предишния квалификационен прозорец за ЕвроБаскет 2021 в Гърция.

 

След близо 6 години без мач за националния отбор варненката се завърна в Европа и заигра с екипа на България в мачовете срещу Гърция и Исландия на остров Крит.

 

Сега Борислава е готова и мотивирана за още по-голяма крачка – битка за второто място в групата и победен завършек на квалификациите.

 

Нашите излизат на 4 февруари срещу домакина Словения, а на 6 февруари е най-важният мач – срещу Гърция, който може да им осигури класиране за финалите на Стария континент.

 

Момичетата, избрани от Стефан Михайлов за важните мачове, вече тренират в София, като от вчера отборът е в пълен състав.

 

„Мотивирани сме на 100 процента. Обстановката в отбора е чудесна за момента и мисля, че имаме големи шансове да победим един добър отбор на Гърция, което може да ни осигури класирането, а и да се опитаме да вземем победа на Словения, което според мен ще е също важно за нас“, каза за basketball.bg Борислава Христова.

 

За връщането си в националния отбор Боби казва: „В началото ми беше малко различно. Сега малко се поуспокоих и посвикнах. Тези два първи мача ми помогнаха да се поотпусна и да си намеря мястото в отбора.“

 

Тя вече натрупа самочувствие по европейските терени. Лидер е на полския си тим Гожов в местното първенство, а с 33 точки срещу руския Москва бе в основата на класирането на тима си в 1/16-финалите на Еврокъп преди седмица.

 

„Със сигурност класирането на 1/16 финалите на Еврокупата ми повлия добре на самочувствието. Турнирът е на доста добро ниво. За отбора ни беше важно да продължим напред, макар и по такъв труден начин. Не знаехме какво ще стане до последния момент. Но много ми помогна да се изградя като играч. Дано да успея да предам това и на националния отбор“, завършва разговора с усмивка Христова.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи