Людмил Хаджисотиров: Най-хубавото в мача бе появата на юношите ни


Людмил Хаджисотиров: Най-хубавото в мача бе появата на юношите ни
(сн: НБЛ)
05-02-2021 22:09 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели, че най-хубавото от мача с Черно море е бил шансът за изява, даден на юношите Георги Адирков и Борислав Николов:

„Исках  да подходим сериозно към мача, защото от една седмица не сме играли и трябваше да си върнем игровия ритъм за следващия мач, който е срещу Берое Стара Загора. Аз смятам, че с който и да играем, ние трябва да играем сериозно, защото това е уважение към играта баскетбол, към себе си и към противника и мисля, че го направихме.

 

Тук трябва да кажем, че и Черно море имат проблеми с контузени, и с високи, което пък ни позволи да използваме всички играчи. В игра влезе Боби Николов, който е юноша на клуба и национален състезател, Георги Адирков, който цяла година се труди много добре и помага също получи шанс, а това беше най- хубавото в този мач. Сега обаче трябва да го забравим и да се концентрираме върху подготовката за Берое“.

 

Георги Адирков добави: „Още от първите минути на двубоя подходихме сериозно към  противника и успяхме да се откъснем напред в резултата. След това като цяло се получи лесен  мач за нас, защото Черно море игра през повечето време с юношите си. Това оказа своето влияние и на резултата от мача. Все пак мога да кажа, че момчетата от Варна притежават  добри качества, но опитът на нашия тим си пролича още от самото начало на срещата и заслужено спечелихме“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи