Защо баскетболът е толкова популярен в Ливан?


Защо баскетболът е толкова популярен в Ливан?
(сн. FIBA.basketball)
11-07-2021 18:01 | BGbasket.com

Ливан е скромна държава в Близкия изток, в която обаче баскетболът се е превърнал в религия. За никого не е тайна, че ливанците имат немалко постижения в този спорт, както в турнира за Купа на шампионите ФИБА за Азия, така и на Арабското клубно първенство. Това кътче на планетата е известно с любовта си към играта, а и със солидното представяне на различните им клубни отбори. Повече за ливанския баскетбол и неговата популярност, прочетете по-долу в статията.

 

Кратка история на Ливанската баскетболна лига

 

Истината е, че баскетболната лига в Ливан (Alfa Lebanese Basketball League), има много дълга и интересна история, но няма да ни стигне времето, за да Ви я разкажем цялата. Първото издание на голямата надпревара датира от 50-те години, но лигата е спряна, заради гражданската война в страната. Едва през 1992 година се правят реформи и лигата придобива професионален облик.

 

През годините баскетболът е най-обичаният спорт в тази държава, а през 1997 г., клубният тим на Ал Рияди става шампион на страната и получава право да участва в турнира за Купата на шампионите (ФИБА) в Азия. Отборът съумява да завърши на престижното 3-то място, а привържениците му устройват истински празник при посрещането на любимците си в Бейрут.

 

Една година по-късно столицата на Република Ливан – Бейрут, приема Арабското клубно първенство, което е спечелено от ливанския Хекмех, а държавата обявява национален празник. Всичко това допълнително допринася за популярността на едноименния спорт в републиката. През 2000-та година следват нови клубни успехи за ливанските отбори в арабското първенство.

 

С оглед на всичко написано по-горе, не е никак чудно, че баскетболните страсти в Близкия изток не утихват, а стават още по-силни. Екзалтираната публика винаги подкрепя любимците си, както на клубно, така и на национално равнище, за да вървят напред към нови и по-големи постижения.

 

Баскетбол от Ливан и онлайн букмейкъри

 

На база големият интерес на играчите към баскетбола в Ливан, немалко букмейкърски сайтове побързаха да прибавят Ливанската баскетболна лига в секциите си със спортни залози. Така например, можете да се възползвате от актуалните УИНБЕТ бонус кодове за спорт, за да залагате на мачове от тази екзотична държава. Операторът е прибавил събития от тази част на света, тъй че всеки интересуващ се от професионалната им лига или националния тим, може да направи залог.

 

Най-хубавото е, че възползвайки се от бонусите на Winbet, за които става дума, ще имате двойно повече пари за залаганията ви. Букмейкърът пуска наистина страхотни промоции, както ще се уверите сами, ако пожелаете да се регистрирате в онлайн платформата им и да залагате в нея.

 

Заключителни думи

 

Разбира се, ако имате интерес към въпросното първенство, е добре да се подготвите с информация, тъй като там нещата са много динамични и често се получават неочаквани изненади. И, ако преди няколко години е имало монопол при клубните отбори в тази държава, то сега силите са изравнени и има нови фаворити за най-престижните челни места в лигата.

 

Вярваме, че тази статия е била интересна за Вас, което беше и главната ни цел. Сега се разделяме, пожелавайки ви много успех в спортните залози на баскетбол, независимо в коя точка на света.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи