Академик Пловдив готов за вълнението ФИБА Къп, гледайте на живо


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: BGbasket.com)

29-09-2021 17:00 | BGbasket.com

Академик Пловдив излиза тази вечер от 19:00 часа за сблъсъка от ФИБА Къп срещу Ираклис.

 

Квалификационният турнир се организира от БФ Баскетбол и домакин е зала Триадица в София.

 

Другите два отбора са Днипро и Трефъл Сопот.

 

Академик проведе своето занимание последен от четирите отбора във вторник вечер, като в него на пълни обороти се включи и латвиецът Робертс Фрейманис. Крилото пропусна последната контролна среща с Левски заради разтежение, но е на линия за двубоя с Ираклис.

 

Ираклис изигра вече два официални мача за Купата на Гърция - срещу Маруси, завършил с победа, и срещу Олимпиакос - с поражение.

 

СТАТИСТИКА НА ЖИВО

 

 

Победителите от двата мача ще се изправят един срещу друг на 1 октомври в директен спор за единствената директна квота за груповата фаза на турнира.

 

Ако Академик преодолее Ираклис, също има големи шансове да се класира за ФИБА Къп, дори и след това да загуби финала в София. Причината е, че след изиграването на квалификациите в Шампионска лига, се освободиха още две места, които ще бъдат заети от т.нар. "щастливи губещи", а именно два от четирите финалиста в пресявките на ФИБА Къп.

 


ПРОГРАМА ЗА ФИБА КЪП / ПРЕДВАРИТЕЛНИ КРЪГОВЕ, ГРУПА B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи