Време за обединение


Време за обединение
(сн. БФБ)
24-11-2021 12:08 | Тодор Димитров

Разделението между българите е често срещано явление, особено в последните години, било то на политически, здравни или каквито и да е било теми. Просто това е заложено в манталитета ни.

 

Замисляли ли сте се обаче, какво би станало, ако се обединим и работим заедно? А ако всеки преглътне собственото си его в името на доброто на останалите и на някаква по-голяма цел от личния интерес? Българският баскетбол не прави изключение.


Преди дни се проведе Общо събрание на федерацията, на което настоящият президент Георги Глушков бе избран убедително за трети пореден мандат. Между другото това бе първият път, в който той имаше конкурент.

 

По време на управлението му до момента имаше много неща, които бяха положителни. Преди десет години Глушков пое федерацията в изключително тежко финансово състояние с минус бюджет. За 2022 г. проектът за такъв е над 2 млн. лева.

 

Разбира се, имаше и инициативи, които не бяха толкова успешни, за които и самият той призна, най-вече за нивото на женския баскетбол. Именно към тях бяха насочени и основните критики на другия кандидат за поста Владимир Боянов, чиято съпруга е бившата състезателка на Кремиковци Едит Гетова. Той обаче така и не успя да убеди баскетболното общество в своите цели.

 

Каквото било, било. Изборите вече са в историята, като важното в момента е как ще се продължи оттук нататък. След края на гласуването, афектиран от загубата, Боянов се изказа доста язвително, но се надявам, че това е плод на емоция. Глушков пък заяви, че всички, които искат да помагат, са добре дошли. Сега е времето единственият българин, играл в НБА, да подаде ръка на своя опонент, а бившият състезател на столичния Академик да я поеме и да заработят заедно.

 

Сред обявените имена в своя УС Боянов имаше бизнесмени, имаше и доста добре познати имена в баскетболните среди, независимо, че някои от тях не са посещавали отмного години баскетболни мачове, но не това е най-важното в момента.

 

Сега, а и не само сега, целта, афиширана от всички, е просперитетът на БАСКЕТБОЛА, като е време да превърнем думите в дела. Това не е моя фраза, а на един от най-великите българи Васил Левски („Дела трябват, а не думи.“).

 

А на фасадата на Народното ни събрание е изписан девизът „Съединението прави силата“. Днес БАСКЕТБОЛЪТ ни има нужда от СЪЕДИНЕНИЕ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи