Йордан Янков: Зад историческия сезон има много работа, усилия и лишения


Йордан Янков: Зад историческия сезон има много работа, усилия и лишения
02-01-2022 10:19 | BGbasket.com

В началото на новата 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво разказа старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков:

 

Каква година изпращате?

- За мен годината беше изпълнена с много емоции и преживявания. В професионален план беше трудна, но удовлетворяваща. Клубът се развива в правилната посока благодарение на спонсорите, мениджмънта, треньорския щаб, играчите и разбира се феновете (които много ни липсваха, но ги виждаме все по-често и по-многобройни в залата, за което много им благодаря).

 

Записахме исторически сезон, зад който обаче се крие много работа, усилия и лишения на хората от цялата организация. Вярвам, че в Пловдив ще намерим все повече и повече приятели на баскетбола, които да помогнат клуба да е конкурентноспособен на другите български, а защо не и европейски отбори. Ние като организация сме сигурни, че сме готови за тази крачка.

 

В личен план, прекрасната ми съпруга ме дари с втора невероятна дъщеря, за което съм и безкрайно благодарен.

 

 

Как виждате първенството до момента?

- На първо място много по-оспорвано от миналия сезон. Спартак Плевен и Черноморец със сигурност увеличиха бюджетите си за селекция и това личи и в представянето им.

 

Причината за нашето представяне до момента е многобройните контузии, които ни преследват до момента и в комбинация с тежкия календар, с дори повече мачове от миналата година, заради увеличения брой отбори в българското първенство и балканската лига. Разбира се, че това не е оправдание, но е много трудно когато целта на една организация е да развива млади играчи и в същото време да държи добро ниво на класиране да го прави без необходимият тренировъчен процес. Последният равностоен мач с Черноморец е показателен за това, че когато починем и тренираме тактиката за мача сме много близо до победата дори срещу втория в класирането.

 

Какво си пожелавате за новата година?

- Пожелавам си здраве за мен и семейството ми, както и за всички хора опитващи се и даващи всичко от себе си да се развиват в работата си и такива, които работят искрено и неуморно в името на добрите каузи. Пожалавам си да видя зала СИЛА пълна. Пожелавам си също да има закон за спорта, който да стимулира финансирането на спортните клубове.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи