Видич след успеха над Макаби: Спечелихме с концентрация и желание


Видич след успеха над Макаби: Спечелихме с концентрация и желание
(сн. Стоян Христов, Николай Христов)
13-01-2022 09:45 | balkan-basket.com | BGbasket.com

"Победихме със система, с придържане към плана ни за мача. Казах на момчетата две неща - и двата отбора са играли мач преди два дни, така че днес ще спечели този, който запази по-добра концентрация и иска победата повече", заяви старши треньорът на Балкан Небойша Видич след успеха на ботевградчани над Макаби Хайфа в редовния сезон на Балканската лига.

 

"Мисля, че и при двете условия ние бяхме напред. Разбира се, важен беше високият процент на стрелба от тройката в началото, но след първата част водехме само с 2. Не мисля, че той е определил победителя, но помогна. Когато започнеш добре мача, това е знак, че отборът е концентриран и знае какво иска. Макаби не ни изненада, гледахме ги", каза още Видич.

 

"Искам да кажа на хората в Ботевград, че можеха да гледат отбор с двама играчи от НБА, много опитни. Един от тях е синът на бившата звезда от НБА Глен Райс, а другият е гардът Куоми Вон. Не съм сигурен, че това се е случвало преди на Балкан, а и на Левски. Бяхме по-фокусирани в Куоми в последната част. Не му  оставихме свободни позиции, защото той е наистина играч, който може да решава мачове, с добра стрелба от далечно разстояние, с всичко. Той може да вкара по всякакви начини. Мисля, че го опазихме в последния период и последните пет минути беше под наш контрол. Не можем да запазим този фокус и интензитет и на следващия мач и ще търсим помощ от младите играчи", завърши наставникът на Балкан.

 

Българският тим ще играе отново с Макаби Хайфа в петък от 14 часа в "Арена Ботевград" в друг отложен мач от Балканската лига.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи