Таня Гатева: Третият мач ще бъде най-интересен от всички


Таня Гатева: Третият мач ще бъде най-интересен от всички
10-04-2022 14:08 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева смята, че третият мач от финалната серия с Монтана 2003 ще бъде най-интересен от всички. Нейният тим поведе с 2-0 след двете си домакинства, като само една победа го дели от това да защити титлата си.

 

„Отборът на Монтана и в двете срещи игра добре. Радвам се, че ние успяхме да ги надиграем. Смятам, че третият мач ще бъде най-интересен от всички. Искаме да направим всичко възможно, за да приключи серията 3-0, но сме готови и за четвърти мач. Здрави сме. Нашата цел е да спечелим“, заяви Гатева пред BGbasket.com.

 

„Доволна съм от отбора ми. Смятам, че с всеки мач играем все по-добре и третият ще го изиграем най-силно“, допълни тя.

 

Мануел Марков: Този труд, който хвърлят момичетата, би трябвало да се възнагради

 

Берое Стара Загора обаче мина по трудния път до успеха във втория мач, след като пропиля 17 точки преднина в него. „Смятам, че спадовете са от липса на игрова подготовка. Това е основното и затова се надявам в третия мач да не се появяват чак такива големи амплитуди. Пак казвам обаче - Монтана също има  добри и опитни състезателки. Те също искат да се докажат и играят силно. Цяла година участват в Адриатическата лига, независимо че претърпяха една тежка загуба. Те са мотивирани да ни победят. Смятам, че ще е много интересен мач. Отиваме с мисълта да решим серията в третия мач, но нищо не се знае“, смята Гатева.

 

Тя е категорична, че въпреки добрия аванс за отбора й в серията, място за отпускане няма: „Въобще не сме ги подценили, мобилизирани сме. В спорта сме виждали всичко. От 2-0 може да стане 2-2 и да се стигне до пети мач в Стара Загора, което ще утежни обстановката. И двата отбора играем с 6-7 състезателки основно и ще бъде тежко“.

 

Третият мач между двата тима е утре в Монтана.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи