Мануел Марков: Този труд, който хвърлят момичетата, би трябвало да се възнагради


Мануел Марков: Този труд, който хвърлят момичетата, би трябвало да се възнагради
(сн. chervenkarton.com)
10-04-2022 14:39 | Мария Маринова

Монтана 2003 вече изостава с 0-2 във финалната серия в женската А група, след като загуби и двата си мача като гост на Берое. Пред BGbasket.com старши треньорът Мануел Марков обясни и причините за пораженията.

 

„Целта ни беше да спечелим поне един от двата мача. Затова отидохме в Стара Загора. Не мисля, че играхме зле, напротив – в доста моменти играхме добре. Единствената разлика беше процентът на успеваемост от фаул линията и от тройката. И в двата мача Берое стреляше с впечатляващ процент, докато ние не можахме да отговорим на този компонент. Мисля, че това беше едно от нещата. Иначе и вчера имаше момент, в който в третата и четвъртата част имахме шанс да се откъснем, но не съумяхме да го направим. На пръв поглед тези малки неща се оказаха доста важни“, заяви Марков.

 

„Поздравявам и противника. В тези моменти бяха по-прецизни и това беше разликата. Иначе стояхме близо. Бяхме доста подготвени. Няма какво да кажа на момичетата, освен че същото отношение, агресия и динамика трябва да ги покажем и в мача в Монтана, който може да е ключов. Длъжни сме да дадем всичко от себе си, за да го вземем“, добави той.

 

Както и преди началото на финалната серия, наставникът продължава да вярва, че Монтана 2003 има сили да спечели титлата: „Аз лично съм оптимист, защото отборът дава много на игрището. И в тези два мача се видя, че даваме страшно много като отбор, но не можем да го материализираме чисто като резултат. Така беше и в някои мачове за Адриатическата лига през сезона. Все си мисля, че този труд, който хвърлят момичетата, би трябвало да се възнагради. Надявам се в нашата зала да играем по-добре в нападение и да продължим да гоним този ритъм, който искаме.“

 

Таня Гатева: Третият мач ще бъде най-интересен от всички

 

„Ако трябва да сме обективни, Берое има доста класни състезателки. Много е трудно да прецениш кой да спреш. Винаги, когато опитваш да спреш някого, отваряш свободни позиции за други състезателки. Берое има равностоен състав, който може да те изненада отвсякъде. Въпреки че Ребека Тобин игра на стабилно ниво, до някаква степен опитахме да лимитираме нейните точки. Получихме обаче от Цуми и от Теодора, така че е трудно срещу такива отбори да решиш на момента къде да рискуваш, за да вземеш някакво предимство. Мисля, че трябва да играем с малко по-голяма персонална отговорност и всеки да се постарае неговият човек да бъде лимитиран, а после да се надяваме, че ще играем добре и в нападение“, коментира още Марков.

 

Той призова и феновете в Монтана да подкрепят отбора в предстоящото домакинство на Берое утре. „Бих им казал, че наистина в момента, след като сме изправени до стената, имаме нужда страшно много от тяхната подкрепа. Винаги са ни подкрепяли, когато сме имали нужда и се надяваме и сега да напълнят залата и да бъдат нашият шести играч“, пожела си треньорът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи