Шефът на Сакраменто засипа с похвали Везенков


Шефът на Сакраменто засипа с похвали Везенков
24-06-2022 12:08 | BGbasket.com

Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монти МакНеър сподели мнение и за новопридобитите права на Александър Везенков след трейд с Кливланд в Драфт 2022.


МакНеър представи българина така: "Саша е един от най-добрите играчи в Европа. В Идеалната петица на Евролигата. Невероятен стрелец от тройката, умен играч."

 

"В края на сезона обсъдихме нещата и решихме, че привличането на стрелец ще ни бъде приоритет. Затова взехме един от най-добрите стрелци, което е много значиво, в една от най-добрите лиги на света, където той се представя на ниво. Това направи нещата лесни за нас. Виждаме, че Саша може да подава не по-зле от Сабонис, и да обърква защитата на противника не по-зле от Фокс. Той се отличава с изстрели, които всички знаем колко са важни в НБА, особено за отбор, преследващ плейофи," влезе в детайли МакНеър.


"Радваме се, че се получи тази размяна. Ще говорим с него, за да видим как стоят нещата и от негова гледна точка. Той е баскетболист, който може да играе на високо ниво и това ни радва," допълни той.

 

"Везенков сега влиза в най-добрите си дни," каза пред друг източник МакНеър. "Габаритите му с тази стрелба са определено интригуващи и то доказани във втората най-силна лига в света."


Сакраменто избра под №4 в Драфта снощи Кигън Мъри - също тежко крило.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи