Рилски спортист измъкна трудна победа в Пловдив без старши треньора си


Рилски спортист измъкна трудна победа в Пловдив без старши треньора си
(сн. BGbasket.com)
28-01-2023 21:06 | BGbasket.com

Рилски спортист запази перфектната си серия от началото на редовния сезон в НБЛ, но потрепери до последно като гост на Академик в Пловдив. Самоковци се наложиха с резултат 79:78, след като изоставаха в по-голямата част от срещата. Днес тимът бе воден от помощник-треньора Любомир Киров, тъй като наставникът на тима Людмил Хаджисотиров е болен. Серията на самоковци стигна до 17-0, а пловдивчани са с актив 6-10, като серията им от пет поредни победи бе прекъсната. В следващия кръг Рилецо гостува на Ямбол, а Академик отново ще бъде домакин – този път на Спартак Плевен.

 

След няколко равностойни минути в началото домакините от Пловдив взеха инициативата и се задържаха напред в резултата, като постепенно увеличиха разликата до 10 точки в края на първата четвърт з 27:17. Комфортният им аванс се запази дълго през втория период, но в самия край на полувремето Рилецо успя да направи няколко силни атаки и да се доближи в резултат при 41:46.

 

В много напрегната и ниско резултатна трета четвърт статуквото се запази – лидерът гонеше съперника си, но продължи да изостава и все пак си остави шанс за обрат при 53:57 след 30 минути игрово време. След кош на домакините Рилски спортист направи серия от 6:0 и изравни резултата. Игра кош за кош в следващите минути доведе до няколко обрата, а в играта на нерви в края по-стабилен остана отборът на гостите.

 

По 18 точки за победителите вкараха капитанът Чавдар Костов (6 борби) и Димаджио Уигинс, 14 точки отбеляза Крис Минков, а 11 – Александър Янев.

 

За Академик Васил Бачев регистрира 16 точки и 5 асистенции, 15 точки наниза Александър Милов, а с 13 плюс 7 борби завърши Тайлър Криймър.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Академик Пловдив, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи