Росен Барчовски: От трето до десето място нищо не се знае


Росен Барчовски: От трето до десето място нищо не се знае
(сн. НБЛ)
16-02-2023 21:55 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски коментира победата на отбора си срещу Академик Пловдив в мач от 22-рия кръг на НБЛ:

 

"В момента разликата в класите е доста сериозна. Освен това Академик имат и контузени играчи. Ние също имаме двама контузени - Андрей Иванов и Венци Петков. Аз се бях подготвил за много по-тежък мач. Те се бориха, но надделяхме с класа. За момента е почти сигурно, че Рилски спортист ще си останат на първо място преди плейофите и може би Балкан ще са втори. От трето до десето място нищо не се знае. Отдавна не е било така. Имаше доста години, в които в третия кръг вече почти всичко се знаеше и се решаваха едва две позиции. Това е добре, защото това вдига нивото. И отборите, които са назад в класирането и Варна и Пловдив играят много добре. Това е много добре за баскетбола. Мой колега го чух скоро да казва, че нивото е ниско и баскетболът е юношески, но не е така. Баскетболът е на доста добро ниво. Може да е средно европейско, но нивото е добро."

 

Баскетболистът на "червените" Мартин Сотиров добави: "Първото полувреме завърши при малка разлика. Допуснахме и някои грешки в защита. През второто полувреме обаче се подобрихме и мачът си го направихме лесен. Очаквам да играем още по-силно в защита и да продължаваме с победите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Росен Барчовски, ЦСКА, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи