Чавдар Костов: Изобщо не съм обмислял дали да дойда


Чавдар Костов: Изобщо не съм обмислял дали да дойда
(сн. БФБ)
19-02-2023 15:18 | Мария Маринова

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов разкри, че изобщо не е имал колебание дали да играе в предстоящите мачове с Румъния и Португалия. След Евробаскет 2022 националът обяви, че прекратява кариерата си в представителния ни тим, но е готов отново да помогне на отбора, както го направи и през ноември.

 

Ето какво сподели Костов пред BGbasket.com на първата тренировка на отбора:

 

„Настроението винаги е едно и също. Готови сме да свършим работата, за която сме дошли.

 

Треньорът говори пак с мен преди мачовете, но изобщо не съм го обмислял дали да дойда. Все пак двубоите са доста важни за българския национален отбор и за баскетбола ни, тъй като са решаващи за класиране в следващата фаза. Надявам се да успея да помогна с каквото мога на отбора.

 

Коди Милър-Макинтайър: Бях малко притеснен, но всички ме накараха да се почувствам добре дошъл

 

Със сигурност е много важно да се класираме още в тези мачове. Надявам се да не стигаме до тази квалификация през лятото с повечето отбори. Последните години играхме на Европейско първенство, баскетболът ни върви малко нагоре на тази сцена, така че се надявам да задържим това ниво на издигане.

 

Росен Барчовски: За мен мачът с Румъния е най-важен

 

Не може да има подценяване на Румъния и не би трябвало да има такова. Ние не сме чак такава сила, че да подценяваме някой. Надявам се там да успеем да си свършим работата, понеже ще бъде много важен мач. Вече с включването на Везенков, надявам се всичко да е наред и да успее да дойде, с Португалия двубоят ще бъде съвсем различен. Очаквам пълна зала със сигурност“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи