Васил Евтимов: Очаквах, че ще играем много по-зле


Васил Евтимов: Очаквах, че ще играем много по-зле
(сн. НБЛ)
05-03-2023 10:30 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов смята, че грешките на отбора му са в основата на малката разлика при победата като гост на Шумен. Ето какво сподели той след срещата:

„Според мен, мачът приключи след първата част. След това просто се доиграваше. Моите играчи се отпуснаха. Затова имаме и 27 грешки, тези грешки да ги намалим до половината, Шумен ще ги бием с 30 точки без никакъв проблем. Просто се отпуснахме, разликата не е 30, а 15 заради нашите 27 грешки. Това е. Иначе борбата я печелим. Шумен вкара точно 70 точки, първата задача изпълнена. Да спечелим борбата плюс 10 - втората задача изпълнена. Единственото, от което съм недоволен са грешките. Но при такава разлика от самото начало, те имаха 2 коша, само 4 точки от началото на мача дълго време.

 

Отпуснахме се, но в никакъв случай не им дадохме възможност да се върнат в мача. Разликата стигна до 9 точки, но като цяло съм доволен. След дългата пауза очаквах, че ще играем много по-зле от това. Искам да продължим на терена, защото ни чакат важни мачове. След една седмица играем срещу Пловдив, затова искам да се подготвим и да продължаваме - това е нашата шеста победа поред. Това е рекорд за Черноморец откакто аз съм треньор.“

Мнението си за мача сподели и баскетболистът на тима Георги Боянов:

„В крайна сметка сме доволни, че победихме. Много добре започнахме мача - страхотно. Мисля, че там където имахме спадове, трябва да поработим върху тях, защото не сме тренирали заедно две седмици, бяхме с националния отбор. Имаме нов играч в отбора, който тепърва трябва да се интегрира. Другите играчи не са тренирали 5 на 5 последните 10 дена, понеже реално ни няма. Бих казал, че можем само да се радваме на победата. Мачът не беше много красив, за публиката, което рядко се случва в наши мачове. Върху това трябва да работим грешките, които допуснахме, да ги изчистим.

 

Нормално, след две седмици почивка винаги е труден мачът, срещу когото и да играем щеше да е труден мача. Радваме се, че спечелихме, все пак не сме домакини, като гости навсякъде се играе трудно. Шумен имат добър отбор, взели са нови момчета, играха прилично, така че браво и за тях. Ние се надяваме да продължим победната серия. Надяваме се, че ще се подобряваме, защото си гоним целите, които сме си поставили.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи