Константин Папазов: Левски може да поднесе изненада


Константин Папазов: Левски може да поднесе изненада
(сн. BGbasket.com)
17-03-2023 15:05 | BGbasket.com

Президентът на Левски Константин Папазов сподели мнението си относно предстоящия турнир за Купата на България, който ще се проведе в „Арена София". Левски се изправя срещу Берое на четвъртфинал, който ще се проведе на 21 март от 15:15 часа. Ето какво каза той:

 

Радващо е, че това е единствената зала в България, която няма да даде предимство на някой. Не срещнахме никакви противодействия от никой – клубове и федерация. Нямахме проблеми и всички клубове, които ще участват, подкрепиха това София да е домакин.

 

Приехме едно предизвикателство категорично. Със сигурност знаем, че доста можем да бъдем критикувани. Едно от нещата, които дадоха предпоставка да се случи това съвместно домакинство, е нашата близост с Чакмаков и Гергов. Баскетболът е един от най-интелигентните спортове. Може да има съперници на терена, които извън терена ядат един общ хляб. Едно време Левски и ЦСКА стояха заедно и нямаше войни. Нашите взаимоотношения с ЦСКА са прекрасни и така се роди тази идея. Знаем, че ще бъдем упреквани, че залата няма да се напълни, защото нямаме тази голяма баскетболна публика.

 

Целта ни е да заразим децата. Ние живеем във време, в което Сашко Везенков е най-добрият баскетболист в Европа. Не се знае кога ще имаме друг като него. Такава силна доминация в Европа, трябва да се гордеем с него. Рядко се случва един баскетболист да вземе и трите награди в една година - за топ реализатор, най-добър борец и най-висок коефициент. Трябва да използваме всеки миг, в който той покорява залите в Европа.

 

Когато започнахме първенството, ние имахме една-единствена цел - да се запази клубът след много тежкия миналогодишен сезон и доста разочарования от огромни обещания на сериозни авторитети от живота на България. Останах сам и бяха поети огромни ангажименти към хора, които освен че са били мои състезатели, през целия живот са били и мои много близки приятели. За нас беше много важно да съществува, за да има възможност коректно да се издължим на хората, които направиха компромис цяла година да чакат и почти до края на сезона да са взели по 4-5 заплати.

 

Това беше нашата цел и тя започва с двама човека - Златин Георгиев, който за момент имаше някакво колебание в Самоков и ние се възползвахме от това, и Асен Великов, който единственото нещо, което  още не е направил за тима е да си плаща, за да играе. Запазихме Лъчезар Димитров и Николай Михайлов, в които беше инвестирано време и доверие. Справят се отлично в момента. Огромни благодарности към г-жа Юлия Боянова и г-н Гогов. Те разрешиха на шест деца да дойдат и да можем да сглобим отбор, който да може да започне тренировъчен процес. От отбор, който аз се молих в началото да сме в осмицата, ние дълго време бяхме трети.

 

Левски може да поднесе изненада, иначе няма да има нищо изненадващо в това ЦСКА, Балкан или Рилски спортист да стане шампион. Не трябва да се подценява обаче нито един отбор. Черноморец показва много развитие в играта си, Спартак има абсолютен шанс с Любо Минчев, Берое с някакви колебания имат силни отделни изяви, Ямбол с Павел Маринов и Иван Лилов може да победи абсолютно всеки. Ако им прилегне на двамата, могат да направят кошмарен живота на някой.Да се готви Златанович, той първи трябва да издържи този тест. Аз искам да има изненада, пък дори и да не сме ние.”, каза Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Левски, Константин Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи