Георги Боянов: Ние сме едно цяло, няма разделения в отбора


Георги Боянов: Ние сме едно цяло, няма разделения в отбора
(сн. НБЛ)
12-04-2023 21:48 | Max Sport 2

Баскетболистът на Черноморец Георги Боянов изигра силен мач срещу ЦСКА, но това не бе достатъчно и отборът му претърпя драматична загуба в София. Ето какво каза той за двубоя и за думите на Васил Евтимов, че играчите си нямат доверие:

 

„Естествено, че изпуснахме спечелен мач - пак от същите грешки като с Балкан. 4 минути преди края водим с близо 10 точки и накрая се прави някаква безумна серия, която ние не направихме нищо, за да я спрем. То е кратко и ясно.

 

Ние сме млад отбор, нямаме човек над 29 години, аз съм най-голям. И се вижда понякога, че има тази несигурност, не бих казал недоверие. Има момент, в който не може 1-2 играчи да поискат да направят нещо, което да ни помогне. Като си по-млад, трябва да искаш да правиш грешки и това ни липсваше. Направи грешка, защото си дал 100% като енергия, а не защото си несигурен. Бих приел играч да направи най-голямата глупост, но да знам, че той е умрял на терена. Това искам да виждам.

 

На тренировка трябва да продължим да работим усърдно, както го правим. Трябва тактическа дисциплина. Остават три мача от редовния сезон. В тях трябва да покажем, че се разчита на всички. Ние сме едно цяло, няма разделения в отбора, атмосферата е топ. Не е станало кой знае какво, въпросът е начинът. ЦСКА сигурно е с най-големия бюджет, имат страхотни играчи и треньорски щаб. Тази несигурност ме изяжда и липса на тактическа дисциплина в моменти от мача – 2-3 пъти се получи този спад. Не е толкова сложно. Чисто ментално е, не физически, защото ние сме най-атлетичният отбор в лигата.

 

Всеки мач е едно малко надграждане. Щом може да направим грешки 3 минути, защо не ги спестим на 2 в следващия мач, после на 1? Може, всичко зависи от нас.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи