Росен Барчовски: Започнахме да играем индивидуално, все едно е НБА


Росен Барчовски: Започнахме да играем индивидуално, все едно е НБА
(сн. НБЛ)
17-05-2023 22:45 | Мария Маринова

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски отправи много критики към представянето на отбора си след загубата от Балкан, след която тимът му вече изостава с 1-2 в полуфиналната серия:

 

„Играхме слабо, те играха по-добре. Балкан ни надигра навсякъде. Първо не може с такова нападение, особено в нашата зала, да искаме да направим нещо. Започнахме да играем индивидуално, все едно е НБА. Ние такъв баскетбол не тренираме, аз не харесвам такъв тип баскетбол.

 

Единствено Брандън се опитва да прави нещо, тук-там Чо. Аз обаче не ги виня, защото никой от останалите не се появява по никакъв начин – нито като креативност, нито като точки. Със 70 точки в нашата зала не можем да победим, особено Балкан.

 

Защитата също има много проблеми, но за да играем в защита, трябва да бъдем окрилени от серия от точки и да можем да вкарваме. Няма ни никакви. Да обяснявам, че липсват двама играчи (б.р Петков и Зекович), които са много важни за нашия отбор, звучи като оправдание. Не липсват – това сме, което имаме. Ще пробваме да се преборим в четвъртия мач, за да стигнем до пети. Това е, няма какво да кажа.

 

Не мога да кажа дали има надежда някой от тях да се върне. Цяла година е едно и също – контузии. Надеждата при мен стои. Оказа се, че не могат да играят. Надявах се, че днес ще може поне единият, но не. Не мога да кажа за четвъртия мач.

 

Атмосферата беше страхотна. Ако в София има по-голяма зала, ще бъде много по-пълна. На тези, които много държаха на тези 50 места повече, те днес ги имаше по стълбите – 500 човека имаше и какво от това? Ние искаме да играем в хубава зала. Къде да играем? Нека да ми каже някой. Волейболът взе „Христо Ботев“ навремето – умно. Атлетиката взеха „Фестивална“, „Универсиада“ беше приватиризирана, сега вече е частна зала, която въобще не може да се полза и оттук нататък ние нямаме никакво решение. Трябва да играем в тази зала. Да, хубаво е да има такава компактна атмосфера, но може да има много повече хора.

 

Но проблемът не е това – атмосферата беше хубава и за тях, и за нас. Проблемът е нашата игра. Доколко ще можем да оправим нещата не знам. Те са явни фаворити оттук нататък.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи