Рилски извоюва победа в Ботевград за 1-1


Рилски извоюва победа в Ботевград за 1-1
(сн. lap.bg)
11-05-2015 20:52 | Иван Вълчанов

Рилски спортист спечели изключително оспорван и драматичен мач като гост на Балкан със 77-72 в Ботевград, за да изравни полуфиналната серия на 1-1 победи. Интригата се запази до последните секунди, в които Рилецо показа по-здрави нерви и си тръгна с ценния успех. Така всичко в серията започва наново, като от следващия мач - №3 от нея се мести в Самоков. Отборите ще изиграят първия мач там на 14-и май (четвъртък).

 

Гостите от Самоков поведоха още в началото и задържаха преднина през цялата първа част, като се откъснаха най-много с 9 точки напред. Първите точки в мача пък дойдоха чак 2 минути и 39 секунди след началото. Само след няколко атаки Вукота Павич напусна терена накуцвайки и не се завърна в игра. След една част на терена разликата беше 5 точки, а Балкан се задържа близо до съперника в началото на втория период. Много силна серия от 11-2 в средата на втория период обаче направи разликата най-голяма в мача до момента – 13 точки в полза на Рилецо. Домакините отвърнаха с 9 безответни точки, за да се приближат отново на 4. Кош на Тейлър и два наказателни на Ракочевич в края на полувремето дадоха аванс от 8 точки на Рилски при 41-33.

 

Малко след подновяването на играта самоковци отново се откъснаха с двуцифрена разлика при 48-36, но последва серия от 10-2 на Балкан, която стопи дефицита на тима на 2. Игра кош за кош задържа домакините близо в резултата до края на четвъртта, а в края й те изравниха за 55-55 и мачът остана да се реши в последните 10 минути.

 

Отборите започнаха заключителния период с доста грешки, а както в края на предишния, Рилски имаше минимален аванс. След това атаката и на двата отбора заработи, а 3 минути преди края Балкан поведе за първи път в мача след тройки на Иван Лилов и Педжа Стаменкович за 68-66. При 2 минути до края и 2 точки в полза на Балкан на Иван Лилов бе отсъдено нарушение срещу Върнън Тейлър. На линията обаче застана Йордан Бозов и вкара първия наказателен удар. Тази грешка доведе до отмяна на точката и топка за Балкан, а резултатът остана същият. При 91 секунди до края Тейлър отново бе фаулиран и изравни за 68-68. Веднага последва кош и фаул на Павел Маринов, но Тейлър върна ключова тройка за 71-71, а до края имаше по-малко от минута. Последва размяна на наказателни удари, а точно 30 секунди преди сирената таблото показваше 73-72 в полза на Рилецо плюс притежание за тима. Тони Гуджино вкара един от два опита от наказателната линия, а в ответната атака Жарко Ракочевич заби зверски „чадър” на Милан Милованович, което в голяма стешен предреши мача. Бозов вкара два наказателни за 76-72, а оставащите секунди бяха 13. В оставащото време Рилецо съхрани разликата си и спечели.

 

Много силен мач за победителите изигра Тони Гуджино, който записа 19 точки и 9 борби в статистиката. По 15 точки отбелязаха Жарко Ракочевич и Върнън Тейлър, а 14 – Йордан Бозов.

 

За Балкан Педжа Стаменкович се отчете със 17 точки, 14 и 6 борби регистрира Иван Лилов, а 12 (3 тройки) – Мартин Маринов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи