Милър-Макинтайър изтормози Жалгирис (видео)


Милър-Макинтайър изтормози Жалгирис (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
21-03-2024 22:27 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония претърпяха ново разочарование, което е второ поред в Евролигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха пред Жалгирис със 76:94 в мач от 31-ия кръг. В „Жалгирио Арена“ съставът на Душко Иванович изпадна в трудна ситуация още през първото полувреме и до края на двубоя не намери сили да спре литовците, които постигнаха втора последователен успех в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

 

 

 

Испанците все още се намират на деветата позиция в подреждането с 16 победи и 15 поражения, докато играчите на Андреа Тринкиери заемат 15-то място с 13 успеха и 18 поражения. На 28 март (четвъртък) баските ще имат гостуване на Аанадолу Ефес, а „зелените“ ще посрещнат Армани Олимпия Милано.

 

 

 

Постепенните нападения липсваха от арсенала и на двата отбора на старта. Гостите опитаха да развалят статуквото чрез Ваня Маринкович, Коди Милър-Макинтайър и Майк Коцар. Изявите на Едмънд Съмнър, Едгарас Улановас и Кевариъс Хейс промениха събитията в полза на домакините, които се настаниха еднолично на лидерската позиция и след 10 минути игра се отскубнаха с 8 точки.

 

 

 

Хейс често създаваше проблеми на испанската защита през втората част и по този начин „зелените“ продължиха да се чувстват по-комфортно на паркета. Баските започнаха да изнемогват както в нападение, така и в защита, а Кийнън Еванс се възползва от този факт и фиксира 48-34 за актуалния първенец на Литва на голямата почивка.

 

 

 

Испанците нямаха намерение да се предават толкова лесно и затвърдиха тези впечатления при подновяването на играта, когато Маринкович и Милър-Макинтайър им дадоха надежди, че имат сили за обрат. Постепенно точните стрелби на Арнас Буткевичус, Улановас и Еванс направиха така, че отборът от Каунас да си върне увереността и да се откъсне с 14 точки в края на предпоследния период.

 

Точният мерник на Маркъс Хауърд се задейства още в началото на финалната десетка, като това шансовете на тима от Витория-Гастейс. Последва светкавична реакция на Еванс, Буткевичус и Хейс, които в крайна сметка наклониха везните в полза на домакините.

 

 

 

Както по традиция, Милър-Макинтайър бе селектиран в стартовата петица и бе над всички за участника в Лига Ендеса. Българският национал поведе колоната на реализаторите и не бе далече от дабъл-дабъл, но неговите прояви не предотвратиха грешния ход на испанците. Гардът завърши с 16 точки, 1 борби и 7 асистенции за 31 минути, прекарани в игра. При стрелбата си той бе 7/9 от средна дистанция, 0/1 зад арката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

От неговите съотборници Маркъс Хауърд отбеляза 14 точки. Чима Монеке и Ваня Маринкович прибавиха по 12, като първият има и 6 борби. Матю Костело записа 11 и 6 овладени под двата ринга топки.

 

Кийнън Еванс даде тон на победителите с 20 точки. Кевариъс Хейс се отличи със 17 и 7 борби, Едгарас Улановас има 11 и 7 овладени под двата ринга топки. Арнас Буткевичус завърши с 10 и 5 овладени под двата коша топки.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Жалгирис, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи