НБА погна играч на Торонто за залагания


НБА погна играч на Торонто за залагания
(USA TODAY SPORTS)
26-03-2024 22:00 | BGbasket.com

 

Кариерата на Джонтей Портър в НБА е под сериозна заплаха. Играчът на Торонто Раптърс се забърка в сериозни неприятности, след като отвъд океана го погнаха за потенциални залагания на мачове с негово участие, съобщава ESPN. Информацията гласи, че центърът е разследван за две срещи, изиграни на 26 януари и 20 март.

 

Става дума за мачовете на „динозаврите“ срещу Лос Анджелис Клипърс и Сакраменто Кингс. В срещата с „ножиците“ американецът остава на паркета само 4 минути, но впоследствие излиза от игра заради контузия в окото, докато срещу „кралете“ игровото му време е само 3 минути, тъй като е имал заболяване.

 

Според DraftKings залозите за потенциално симулативно представяне на 24-годишния играч са стигнали до 20 000 долара срещу Клипърс през януари, които са били и най-високите във въпросната вечер на мач от НБА. 208-сантиметровият баскетболист пропусна последните 2 срещи на канадците поради лични причини.

 

Братът на Майкъл Портър – младши стана част от Торонто в началото на декември, когато сложи подписа си под двупосочен договор, с който се ангажира да играе и за Торонто 905 в Лигата за развитие към НБА. Срещу името му личат средни по 4.4 точки, 3.1 борби и 2.3 асистенции за 26 мача в най-силното първенство на света. 

 

Преди това Портър се подвизава в Мемфис Гризлис, както и в G-Лигата, където преминава през Мемфис Хъсъл, Уисконсин Хърд и Мотор Сити Круз. От 2017 до 2019 година той учи и играе за Мисури Юнивърсити.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Джонтей Портър, Торонто Раптърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи