Васил Христов: Трябва да изглеждаме по съвсем различен начин в Ботевград


Васил Христов: Трябва да изглеждаме по съвсем различен начин в Ботевград
(сн. НБЛ)
01-05-2024 21:02 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Васил Христов е категоричен, че отборът му трябва да изглежда по различен начин в предстоящия мач с ЦСКА в Ботевград от гледна точка на енергия и концентрация. „Зелените“ загубиха гостуването си в София, макар от 25 точки пасив да бяха близо до сензационен обрат в края и така трети решителен двубой ще определи полуфиналиста от тях. Ето какво още каза Христов след поражението на тима му:

 

„Бяхме прекалено отпуснати в началото. Допуснахме ЦСКА да отбелязва лесни кошове по всевъзможен начин. Защитата 1 на 1 не беше на ниво. В нападение имахме отворени стрелби, които изпускахме. Това сякаш ни разочароваше и вместо да се върнем и да се извадим с добра защита, да опитаме да ги затрудним тях и да контролираме двубоя, ние бяхме прекалено отпуснати. Трябва да вземем мерки за това и да изглеждаме по съвсем различен начин в третия мач като ниво на енергия и концентрация.

 

Ние играхме с тях двубой от редовния сезон тук в тази зала с тях отново без Георги Боянов и мачът беше равностоен до последните минути, така че това не е никакво оправдание. Той не е играл, но другите момчета от ЦСКА се хвърлиха да компенсират неговата липса. Нямаме извинения за това и да подценяваме когото и да е.

 

В края се промени енергията. Момчетата си повярваха, че могат да се върнат в двубоя. Реализирахме няколко лесни коша на бърза атака и оттам дойде възможността. Това ни даде шанс накрая, макар че трябва да сме по-дисциплинирани тактически в последните минути и да можем да използваме този шанс, тъй като днес не успяхме.

 

За мен винаги преди всякаква тактика, техника, вкарване или не, е готовността, с която играеш и концентрацията, която влагаш на терена. Ние работим всеки ден, случват се и такива двубои, в които не играем много добре. Хубавото е, че имаме още един двубой в Ботевград, така че нищо в серията не е свършило.

 

Данчо Минчев е с оток в коляното. Игра по негово желание. Идеята беше да не го пускаме изобщо, но той изяви желание да се включи и да помогне на отбора, за което му благодаря. Надявам се контузията му да не се усложни и да може да участва в двубоя в петък.

 

Съдиите са свирили това, което са видели. Не мога да ги упреквам за нищо. Както те бъркат, така и ние, така че мисля, че всичко е в рамките на нормалното.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи