Георги Младенов: В края стигнахме до нашия максимум


Георги Младенов: В края стигнахме до нашия максимум
(сн. Желязко Динев)
22-04-2011 10:11

След приключването на редовния сезон в Националната баскетболна лига за жени BGbasket.com се свърза с шестимата треньори на участниците в първенството през този сезон. Те отговориха на няколко въпроса за представянето през сезона, първенството и бъдещето. Ето какво каза треньорът на Берое 07 Георги Младенов:

 

Оценката Ви за представянето на Вашия отбор през сезона?

„Имахме много добри шансове и възможности, но не ги използвахме. По принцим съм максималист, но съм доволен, че момичетата за времето, което мина - около два месеца и половина, малко или много да приемат това, което искам аз и не го казвам като оправдание, но е факт, че за два месеца чак толкова много неща няма как да се променят. Доволен съм от това, че към края успяхме да стигнем до наш максимум и само малшанс и психология не ни достигнаха да спечелим втория мач от четвъртфинала с Дунав у дома, за да играем полуфинал. В края на краищата такъв е животът, това е плейофа – един трябва да отпадне, жалко, че това бяхме ние. Имахме своите шансове и в третия мач в Русе, където имаше една перфектна обстановка – ако говорим реално такава обстановка за баскетбол не се е създавала откакто М-тел беше спонсор на мъжкия Левски и имахме мач с Черно море в зала Универсиада. Това е обстановка, която предразполага за игра и видяхме добър мач, в който не издържахме в последните четири минути. Смятам, че имахме по-големи шансове да направим и нещо по-значимо.”


А как видяхте самото първенство?

„Този сезон наистина първенството беше много по-интересно. Имаше пет отбора, които бяха равностойни и навсякъде можеха да победят и да бъдат победени. В никакъв случай не обезценявам това, което са случва в отбора на Славия с тези млади момичета, но според мен наистина беше много вълнуващ шампионат.”

Има ли вече яснота за следващия сезон?

„На този етап няма нищо. Все пак трябва да мине малко време, за да видя какво е положението и какво се случва. По принцип чакам и в края на краищата нашата професия е такава, че сега трябва да изчакаме да свърши и мъжкото първенство, за да се види какво може да ми предложи следващата година.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи