Петър Георгиев за Рилски: Надявам се да сме в тройката на всички турнири


Петър Георгиев за Рилски: Надявам се да сме в тройката на всички турнири
29-08-2014 11:00

В сряда подготовка за новият сезон започна и Рилски спортист. Самоковци се завръщат в ЕВРОХОЛД Балканска лига, а отново ще се борят за призовите места и там и в родните надпревари. На заниманието присъстваше и президентът на клуба инж. Петър Георгиев, който сподели следното за очакванията си за сезон 2014/2015:

"Все още нищо не съм казал на момчетата. Надявам се, че тези дни ще се видим. Те се събраха на първата тренировка кой от самолета, кой от плажа, така че аз не съм имал възможност да им говоря. Разбрах, че са си приказвали около половин час с Росен Барчовски. Надявам се тази година да имаме един добър отбор, както винаги в последно време. Миналият сезон имахме някои спадове, но това е спорта. Продължавам да давам пари и да съм оптимист.


Никога не поставям някакви високи цели. Искам да има по-добър баскетбол в България и това ми е амбицията, а нашият отбор да подпомага с каквото може развитието на тази игра. Миналата година наистина имаше едно трето място, но тази се надявам отново да сме в тройката, където и да участваме.

 

Решихме да се върнем в ЕВРОХОЛД Балканска лига, защото видяхм, че идеята Балканска лига не е толкова лоша, а дори напротив - много е добре. Има повече мачове в нашия регион и виждаме къде сме ние, къде са македонци, сърби, гърци, румънци, черногорци и виждаме горе-долу какво е нивото. Играят се повече мачове, публиката гледа повече, а средствата не са повече, дори напротив - може би са и по-малко от това, което беше в ЕвроЧалъндж. Там пък така се случи, че играхме шест мача. Да, ако бяхме продължили щяхме да имаме повече, но ако ни се паднеше някой отбор и трябваше да летим със самолет за гостуване, то разходите стават огромни и не е добре това. Паднахме с по 2-3 точки два мача в Самоков и останахме общо с три домакински двубоя, така че не е оправдано да даваш толкова пари и публиката тук да гледа толкова малко. Мисля, че в това отношение ЕВРОХОЛД Балканска лига е много по-добро решение и ще видим какво ще правим тази години. Там ни познават, знаят ни, а и сме първите носители на трофея."


Тагове: Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи