10 малко известни факта за ЛеБрон Джеймс


10 малко известни факта за ЛеБрон Джеймс
22-09-2014 21:02

Вижте 10 малко извесни факта за суперзвездата на НБА  ЛеБрон Джеймс, които сп. TheRichest публикува

 

10. ЛеБрон Джеймс е играл американски футбол в гимназията

 

Когато ЛеБрон бил в гимназията , той е играл за футболния отбор на училището. Той бил толкова добър, че дори още в началото е избран за първия отбор на щата. В юношеския отбор, той извежда отбора до полуфинал, но това бил последният му сезон на футболното игрище. Избирайки да се фокусира в баскетбола, той определено взима правилното решение . Въпреки това, мнозина специалисти твърдят, че суперзвездата можел да изгради и много добра кариера във футбола.

 

9. ЛеБрон е голям фен на бейзболния Ню Йорк Янкис

Въпреки, че е родом от Акрон, суперзвездата на световния баскетбол не е привърженик на местния тим - Кливланд Индиънс. Не отдавна ЛеБрон бе разкритикуван за това,че е отишъл на мач на Кливланд с шапка на янките . Въпреки всичко обаче, вероятно феновете сега ще му простят, след като се завърна да играе в родния си щат Охайо.

 

8.Той опитва да влезне в професионалния баскетбол веднага след като завършва гимназия

След огромния му успех в юношеския отбор на гимназията, ЛеБрон искал да прекъсне последната си година в гимназията и да влезе в драфта на НБА като юноша. Това щяло да бъде безпрецедентно преместване, но от НБА забранили на ЛеБрон да се отказва по-рано от училище. От както НБА увеличи минималната възраст за влизане в драфта, вероятно привличането на Кралят щеше да остане като един от най-амбициозните опити за влизане в драфта.

 

7.Крилото на Кливланд подписал договор с Nike за $ 90 млн. още преди да започне да играе в НБА

Буквално преди да е изиграл и първия си мач в Националната баскетболна асоциация, ЛеБрон Джеймс бил обект на преследване от 3 от най-големите спортни марки – Найк, Адидас и Рийбок, които всички искали той да бъде лицето на техните компании. От НБА поставили доста нисък и безкомпромисен таван на договорите за един новобранец, в сравнение с други американски спортни лиги. Така първият професионален договор на 203-сантиметровото крило бил миниатюрен, в сравнение с 90-млн.сделка, която подписал с Найк.

 

6. Двукратния шампион в НБА с Маями се оженил за ученическата си любов

На 31 декември 2011 година ЛеБрон предлага годеж на дългогодишната си приятелка Савана Бринсън, а по-късно на 14 септември 2013 година  те се ожениха в Сан Диего, Калифорния. Двамата са заедно още от гимназията.

 

5. Най-полезният играч за сезон 2012/2013 в НБА има двама синове

Савана и ЛеБрон са горди родители на двама сина – това са ЛеБрон Джеймс – джуниър  на 9 години и Брайс Максимус  на 7. Синовете на Джеймс често посещават неговите мачове, а самият той много често разказва в интервюта интересни случки с тях.

 

4.ЛеБрон Джеймс притежава малък дял във ФК Ливърпул

С всичките пари, които притежава и които непрекъснато трупа, Леброн постепенно се превръща в разрастващ се бизнесмен. Той и неговият бизнес партньор и мениджър - Маверик Картър , се занимават с различни бизнес проекти, така че и двамата решили да си закупят акции в английската висша лига за ФК Ливърпул – един от най-големите отбор в Англия. Като се има предвид, че и това лято ЛеБрон отиде на екскурзия в Бразилия, за да наблюдава отблизо Световното първенство по футбол, може да се каже,че звездата на НБА съвсем не е повърхностен футболен фен.

 

3.Кралят притежава акции и в Beats Electronics

Още в ранните си години ЛеБрон придобива малък дял и в електронния свят на известните слушалки Beats by Dr. Dre. Наскоро компанията бе закупена от Apple , сделка, която донася на Джеймс още $30 млн. Висококачествените слушалки Beats Electronics , чийто съсобственик е култовият рапър Dr.Dre., са пуснати в продажба през 2008 година. Оттогава насам те се радват на огромна популярност сред най-големите звезди по целия свят.

 

2. Двукратният златен олимпийски медалист със САЩ подкрепя президентската кампания на Барак Обама

ЛеБрон не оставя далеч от събитията, които се случват извън баскетболния терен. Миналата година той и неговите съотборници се включиха в протеста против оправдателната присъда на убиеца на чернокожия младеж Трейвън Мартин. По този начин те също допринесоха за популяризирането не този проблем в страната и неговите последици.

 

Когато Барак Обама се кандидатира за президент на изборите през 2008 година, ЛеБрон дари $20.000 за неговата кампания. Въпреки, че това не е толкова голяма сума за техния стандарт, участието на ЛеБрон в президентската кампания несъмнено помогна на Обама и по-специално от гледна точка на това,че много млади хора, които обикновено не са заинтересувани за политиката, също гласуваха за него.


1.Любимият изпълнител на Краля е Джей Зи

Както споменахме по-нагоре, ЛеБрон Джеймс е огромен фен на хип-хопа и неговият дори минимален дял в Бийтс не е случаен. Като едно хлапе от източното крайбрежие , Леброн не веднъж е заявявал,че любимият му рапър е Джей Зи, който също често споменава звездата на НБА в своите песни.

_________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: ЛеБрон Джеймс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи