Слаба последна част провали Левски в Скопие


Слаба последна част провали Левски в Скопие
Станимир Маринов (сн. MZT Skopje)
07-12-2014 19:41

Левски записа девета поредна загуба в Адриатическата лига след 61-72 като гост на МЗТ Скопие. "Сините" могат да съжаляват изключително много за този мач, в който водеха цели 34 минути, но в края не издържаха. За 30 минути македонците вкараха едва 41 точки, но с цели 31 в последната част обърнаха и изковаха победата. Това е девето поредно поражение за левскарите, които остават последни в надпреварата с баланс 1-10. В следващия кръг "сините" гостуват на Олимпия Любляна.

 

Двубоят започна отлично за "сините", които вкараха първите 12 точки в него. Те успяха да поддържат преднината си и до края на първата част благодарение на добрата си защита и няко грешки на домакините, а направиха същото и през втората. МЗТ намали до 8 точки, но левскарите набързо вкараха 7 поред за аванс от 15, който успяха да съхранят и до почивката.

 

Още в първата атака след паузата Захариев вкара тройка за преднина от 17 точки. Преднината на "сините" стигна и до 19, като все пак домакините съумяха да свалят 11. Те пропуснаха шанс да се доближат още, а в последната секунда на третата част Станимир Маринов отбеляза за Левски. Началото на последната обаче бе кошмарно за гостите, тъй като МЗТ тръгна със серия от 15-2 в първите четири минути и изравни. Малко след това Ники Върбанов изпусна два наказателни удара, а с тройка на Дамян Стояновски домакините увеличиха серията си и поведоха за първи път в мача при 4.30 до края. Две минути по-късно авансът на домакините стигна 5 точки, а малко след това и 6. Последваха нови два пропуска от фаула за Върбанов, а тройка на Симоноски реши срещата 55 секунди преди края.

 

Домакините имаха 8 тройки от 27 опита срещу 5 от 16 за Левски. МЗТ обаче стреля много лошо от наказателната линия - 12 от 26 за едва 46%, но нашите не се възползваха докрай от това, като те бяха 6 от 13. Отделно македонците хванаха и 7 борби повече в нападение.


Христо Захариев завърши с 15 точки и 6 борби за левскарите, а с 13 точки се отчете Станимир Маринов.


За домакините 16 точки отбеляза Дион Диксън, 14 от които след почивката.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МЗТ СКОПИЕ - ЛЕВСКИ

 

 


Тагове: Адриатическа лига, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи