Дунав 8806 е шампион за четвърти пореден път!


Дунав 8806 е шампион за четвърти пореден път!
27-04-2015 19:45

Дунав 8806 спечели четвърта поредна титла в женското първенство на България. Във финалния сблъсък тимът наказа Нефтохимик 2010 с 3-0 победи в серията след 74-64 в третата срещу пред своя публика. Русенки изоставаха през първото полувреме, но след това излязоха по-вдъхновени и по-мотивирани, като със здрава защита успяха да обърнат резултата в своя полза и да зарадват феновете си. За Нефтохимик пък остана утехата от спечелената Купа по-рано през сезона и това, че се завърна във финала.

Нефтохимик започна по-добре и поведе с 12-4 в началото, а малко след това разликата стана двуцифрена за кратко. Бургазлийки се справяха добре в защита в първата част и така взеха аванс от 8 точки, а през втората той се поддържаше. Русенки правеха опити да се доближат, но пък гостите съумяха да ги удържат и се оттеглиха на почивка с 6 точки в повече.

Точно по средата на третата четвърт русенки съумяха да вземат аванс вкарвайки 6 точки само в една атака. Това стана с неспортсменско нарушение срещу Кристина Сантяго, която вкара и кош и фаул, а след това Зори Костова направи същото. Така със серия от 8-0 Дунав дръпна с 2, но гостите изравниха веднага. Бургазлийки пак поведоха и бяха напред почти до края на частта, която обаче завърши със 7-0 за домакините, като важна тройка на Коева ги изведе напред, а Сантяго отбеляза със сирената за +3.

В началото на последната част и двата тима пропускаха, а в един момент си размениха по кош. След това обаче Сантяго вкара трудно, а последва леко късметлийска тройка на Шаренкапова, която вдигна разликата на 8 точки. Малко повече от две минути преди края тя отбеляза нова тройка, което окончателно реши двубоя, а в оставащото време феновете в залата бяха на крака, за да приветстват своите любимки.

Над всички за победителките бе Кристина Сантяго с 24 точки и 8 борби, а Цветомира Шаренкапова се включи добре от пейката с 10 точки.

За гостите с 16 точки и 8 борби приключи Вера Перостийска, а Шарел Алън вкара 15 точки, но направи и 7 грешки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 8806 - НЕФТОХИМИК 2010

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-ЖЕНИ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

МЕДАЛИСТИТЕ ЗА ПЪРВЕНСТВОТО И КУПАТА ПРИ ЖЕНИТЕ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: НБЛ - жени, Дунав 8806, Нефтохимик 2010
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи