Зоран Топич: На никой няма да му е лесно да печели в Пловдив


Зоран Топич: На никой няма да му е лесно да печели в Пловдив
09-10-2015 10:07

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ - мъже BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на новака Академик Бултекс 99 - Зоран Топич

"Много съм доволен от това как мина подготовката. Доволен съм и от приятелските мачове, които изиграхме, въпреки че имахме доста загуби. Ние сме нов отбор с НБЛ, с нов треньор в НБЛ и се надявам, че ще покажем баскетбол, който ще се хареса на хората. Отборът е направен така според нашия бюджет и смятам, че този сезон ще играем хубав баскетбол. Доволен съм и от това, че след 18 години град Пловдив отново ще има отбор в първата дивизия и мисля, че клубът и градът ще бъдат представени достойно от нас, а и нашето представяне в лигата също ще е достойно. Ще се опитаме да се борим с всеки съперник, без значение дали е Лукойл Академик или Балкан, и ще даваме всичко от себе си, за да се представим както трябва.

 

Амбициите ни са във всеки мач да даваме максимума от себе си и да гоним победата. Сигурен съм, че за никой няма да е лесно да печели в Пловдив, докато навън ще ни е по-трудно, тъй като имаме и доста млади състезатели. Амбицията ни е да влезем в плейофите, което значи да сме в осмицата. Ще се опитаме да направим един добър резултат в първата ни година, а мисля, че за всички би бил добър резултат, ако влезем сред осемте най-добри и първенството за нас да не завърши на 24 април, а малко по-късно.

 

От това, което виждам за мен Лукойл Академик има най-организирания и най-добър отбор. Малко зад тях слагам Балкан, които имат много силен треньор в лицето на Влада Вукойчич, чието присъствие в българското първенство е нещо извънредно. От години Рилски спортист работи много здраво и много добре и със сигурност отново ще е сред добрите тимове. Имате един Ямбол, които има четирима сърби и чужд треньор и също е с целите да бъде силен. Ще кажа и Спартак Плевен, които имат може би най-добрият гард в България и един черногорец, който може и да е сред най-добрите четворки в България. Мисля, че ни чака едно интересно първенство, в което доста отбори имат добри шансове да направят добри резултати. Не зная как ще се развие шампионата, но за мен Лукойл и Балкан са най-сериозни, след това идват Рилски, Левски и Берое, а и Черно море е хубав отбор. Имат само един чужденец и е добре натрениран състав. Сигурно има 5-6 отбора, които са горе-долу равностойни, но все пак давам малко предимство на двата финалиста от миналия сезон."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи