ДАС глоби Спартак Плевен с 1000 лв.


ДАС глоби Спартак Плевен с 1000 лв.
08-02-2016 20:24

Дисциплинарно-aдминистративният съвет към НБЛ се събра след поредния кръг на НБЛ VIVACOM. Ето и решенията:

 

По доклад на Владимир Атанасов, дежурен представител на срещата от НБЛ VIVACOM между отборите на БК Спартак Плевен и БК Лукойл Академик на 06.02.2016 г. за „През четвърти период на срещата Красимир Стойнов и Младен Субашиев докладваха на комисаря, че след технически отсъждания срещу домакините са наплювани от зрители от трибуните. Кр. Стойнов показа на комисаря следи от тези действия върху униформата си” и за хвърлена бутилка ДАС наказва БК Спартак Плевен, на основание чл.36.1 от ДАП, с имуществена санкция в размер на 1000 лв.

 

За ”Отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на БК Спартак Плевен за необоснована и неоснователна реакция след правилно отсъдено нарушение на играещ състезател, последвана от удряне със сила в пода на бутилка с вода от състезател от пейката” ДАС наказва състезател от скемейката на отбора на БК Спартак Плевен с глоба в размер на 100 лв.

 

По доклад на Николай Неделчев, дежурен представител на срещата от НБЛ VIVACOM между БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан на 06.02.2016 г. „за невъздържана реакция срещу съдийско обслужване след като бе предупреден, на помощник треньора на БК Академик Бултекс 99, бе отсъдено техническо нарушение”, заради което той е глобен в размер на 100 лв.

 

Според доклада на Ангел Иванов, дежурен представител на срещата от НБЛ VIVACOM между БК Балкан и БК Левски 2014 на 30.01.2016 г. за ”Разсеяност на секретарския апарат” ДАС обръща внимание на БК Балкан и препоръчва организиране на среща от страна на ръководството на клуба със секретарския апарат. За техническо нарушение Мартин Маринов е глобен с 200 лв.

 

По доклад на Любомир Амиорков, дежурен представител на срещата от НБЛ VIVACOM между отборите на БК Берое и БК Академик Бултекс 99 на 31.01.2016 г. за техническо нарушение на Васил Михайлов от отбора на БК Академик Бултекс 99, той е глобен със 100 лв.

 

Според доклад на Николай Неделчев, дежурен представител на срещата от НБЛ VIVACOM между отборите на БК Ямбол и БК Спартак Плевен на 30.01.2016 г. ”При едновременно натискане на бутоните за време и 24 секунди единият от двата понякога блокира, което създава определено неудобство”. ДАС реши съгласно чл.40.4 от ДАП, да накаже БК Ямбол с имуществена санкция в размер на 200 лв.

 

По доклад на Чавдар Зехиров, дежурен представител на срещата от НБЛ VIVACOM между отборите на БК Лукойл Академик и БК Черно море Порт Варна на 30.01.2016 г. за техническо нарушение на Димитър Димитров баскетболистът е глобен със 100 лв.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи