Берое вече договори основен играч за следващия сезон


Берое вече договори основен играч за следващия сезон
06-05-2016 10:57 | beroebasket.com

Един от любимците на публиката в Стара Загора – американецът Остън Барнс по всяка вероятност ще остане в състава на Берое и през следващия сезон, съобщава официалния сайт на клуба. Това стана ясно дни след като старозагорци бяха отстранени от Спартак Плевен на четвъртфинал и приключиха участието си в първенството на НБЛ.

 

203-сантиметровото крило Барнс бе привлечен в състава през лятото на миналата година с договор за една година. Двете страни обаче вече имат договорка контрактът да бъде удължен.

 

Американското крило пристигна в Стара Загора от колежанското първенство на САЩ като за последно там носи екипа на Университета Брадли Брейвс. С екипа на Берое през този сезон Остин изигра 48 мача, в които записа средно по 10,6 точки и 6,5 борби.

 

Очаква се в следващите седмици баскетболистът да претърпи и хирургическа интервенция, след като доигра сезона в НБЛ с увреден менискус. Заради контузията в коляното, получена в средата на март, американският баскетболист пропусна полуфинала в Балканската лига със Сигал Прищина и няколко срещи в НБЛ. Той се завърна на терена в двубоя с Левски на 9 април в зала ДЗУ. Последният му мач пък бе третата среща от четвъртфиналните плейофи на НБЛ срещу Спартак (Плевен).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Остън Барнс, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи