Дреймонд Грийн вдъхнови Голдън Стейт срещу Портланд (видео)


Дреймонд Грийн вдъхнови Голдън Стейт срещу Портланд (видео)
Gulliver Photos/Getty Images
17-04-2017 09:47

Голдън Стейт започна похода към титлата със 121-109 над Портланд у дома. Уориърс успяха да накажат младия си съперник в страхотен сблъсък след супер начало на последната част и общо 22 смени на водачеството.


Блейзърс се държаха в първите 36 минути благодарение на звездите си Деймиън Лилард и Си Джей МакКълъм. Вторият започна отлично двубоя и имаше 27 точки до почивката, когато резултатът бе равен. Портланд преодоля криза в третата част и изравни в последната секунда, но четвъртата тръгна отлично от домакините. Вдъхновени от играта в защита на Дреймонд Грийн, който се отчете с няколко чадъра и отнети топки, Уориърс направиха серия от 15-2, с която се откъснаха. Портланд имаше шанса да свали на 6, но опит на Лилард за забивка бе блокиран от Грийн, последва бърза атака и всичко свърши.


С дабъл-дабъл за успеха завърши Кевин Дюрант след 32 точки и 10 борби. Стеф Къри се включи с 29 точки, а Грийн бе много полезен със своите 19 точки, 12 борби, 9 асистенции, 5 чадъра и 3 отнети топки.


За гостите с рекордните 41 точки в плейофите завърши Си Джей МакКълъм, а Лилард вкара 34. Играчите на Блейзърс се стараеха в защита и озориха максимално съперника, но за успех срещу Уориърс и останалите ще трябва да се разиграят в атака.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ГОЛДЪН СТЕЙТ УОРИЪРС - ПОРТЛАНД ТРЕЙЛБЛЕЙЗЪРС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ В ИЗТОЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ В ЗАПАДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Голдън Стейт, Портланд, Дреймонд Грийн
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи