Шарел Алън каза „сбогом” на Монтана и България


Шарел Алън каза „сбогом” на Монтана и България
(сн. chervenkarton.com)
22-05-2017 13:48 | chervenkarton.com

Монтана 2003 каза „сбогом” на своята капитанка. Шарел Алън обяви, че прекратява активна състезателна дейност и се завръща в родината си, където ще се посвети на треньорската дейност.

 

На тръгване 181-сантометровият гард гостува на кмета Златко Живков, с когото искаше специално да си вземе довиждане. В общината тя пристигна заедно с изпълнителния директор на клуба Петрана Петкова и с шефа на ДЮШ Славко Димитров. „Искам да ви благодаря за това, което правите за спорта в града. Радвам се, че имах възможността да работя тук, шампионската титла и Купата на България, които спечелих през миналия сезон са едни от най-ценните ми отличия”, заяви Шарел Алън.

 

Кметът на Монтана я увери, че винаги е добре дошла в отбора. „Не искам да си казваме сбогом. Пожелавам ти първо да се възстановиш от операцията и да ти кажа, че след нова година те чакаме отново. Преди всичко едно голямо благодаря, за това, че освен капитан бе и истински лидер на отбора и пример за професионализъм”, каза Златко Живков.

 

Капитанката на Монтана 2003 Шарел Алън си тръгва от България след девет успешни сезона. През това време тя игра още за Дунав 8806, Нефтохимик 2010 и Левски. С капитанската лента тя изведе Монтана до дубъл през 2016 година – шампионска титла и Купа на България като записва средно по 12.9 точки, 6.7 борби и 4.1 асистенции в общо 28 мача. Шарел Алън е бивша баскетболистка на Сакраменто в НБА, защитавала е още цветовете на турския Джейхан Беледиеси и на израелския Елицур Нетания.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шарел Алън, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи