Внос на национали


Внос на национали
(сн. lap.bg)
25-05-2017 20:01

Първият европейски шампион за страната ни през 2017 г. предизвика огромен скандал в Египет. Тарек Абдеслам триумфира за България в категория до 75 кг на класическата борба в Нови Сад (Срб) в първите дни на май.

 

Египетските фенове обвиниха местните спортни власти, че оставят талантите им да се разпиляват из света. Самият Тарек идва в България, за да продава дюнери, разочарован от египетската федерация, че не е намерила средства за операция на шийните му прешлени. Преди малко повече от година наш представител на борбата открил бъдещия шампион и върнал 23-годишния талант на тепиха.

 

Бизнесът с трансферите не е от скоро, а смяната на националност в борбата дава възможност за по-добър живот на спортистите от държави с голяма конкуренция и малък шанс за изява.  

 

Абдеслам е един сред многото борци, чули „Мила Родино” в своя чест, на които им се налага да учат български език като възрастни. Неговият треньор в националния тим Армен Назарян е сред най-успешните ни спортисти, донесъл ни олимпийска титла и още дузина отличия от световни и европейски първенства. Роденият в Армения Армен напълно се адаптира във втората си родина, доведе семейството си в София, и тежко преживя, че никога не беше избран за Спортист на България, въпреки постиженията си и любовта към страната ни. Беше избран обаче за Треньор №1.

 

Армения „захранва” голяма част от Европа с борци в класическия стил. От Дагестан пък най-често „купуват” в свободния стил, какъвто е случаят на Али Умарбанаев, който е най-новото попълнение на свободняците. Първата официална борба на Али на българския тепих ще бъде на държавното първенство през юни, което ще му отвори пътя и към националния тим.

 

Целия материал, публикуван в списание "Икономист", прочетете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи