Родителите с отворено писмо за спасението на ДЮШ на Черно море Тича


Родителите с отворено писмо за спасението на ДЮШ на Черно море Тича
30-12-2017 12:34 | BGbasket.com

Борбата на родителите за спасението на  ДЮШ на Черно море Тича продължава с пълна сила. След като преди около две седмици те взеха решение да плащат такси за тренировките на децата до 14 години, сега  предприеха поредна стъпка с надеждата институциите да не остават безразлични към проблемите на школата на варненския клуб, която заради липса на финансови средства е пред угрозата да спре да функционира. Разпространено бе отворено писмо до министъра на Младежта и спорта Красен Кралев, областния управител Стоян Пасев, кмета на Община Варна Иван Портних и председателя на ССК „Черно море" Григор Фиданов.

 

Публикуваме го без редакторска намеса:

 

ДО

МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖДА И СПОРТА

Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ

 

КОПИЕ:

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ

Г-Н СТОЯН ПАСЕВ

 

КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА

Г-Н ИВАН ПОРТНИХ

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ССК „ЧЕРНО МОРЕ"

Г-Н ГРИГОР ФИДАНОВ

 

Уважаеми господа,

 

Най-успешната баскетболна детско-юношеска школа в България е изправена пред угрозата да престане да съществува. Твърдението, че децата и треньорите в Черно Море Тича са номер едно в страната не е наше. От години баскетболните коментатори я наричат „люпилня на таланти". В момента у нас и зад граница играят десетки състезатели, продукт на запазената марка Черно море. В разширения състав на мъжкия национален отбор на България са Асен Великов, Николай Стоянов и Александър Янев. В националните отбори за юноши, кадети и момчета до 14 г. също редовно са викани наши състезатели. От началото на сезон 2017/2018 отборите подрастващи на Черно Море Тича са изиграли 27 срещи и равносметката до момента е 26 победи и една загуба. Не на последно място, баскетболен клуб Черно море Тича е възпитал десетки успешни личности – треньори, съдии, лекари, адвокати, успешни бизнесмени.

 

Всичко това е на път да остане в историята! Над 400 деца и техните родители могат да се простят с голямата си любов баскетбола. Спорт, който ги възпитава да се борят и успяват, да преодоляват трудности, да побеждават, да градят характери и да са далеч, много далеч от пороците на улицата. Парадоксално, но школа номер едно НЯМА СОБСТВЕНА БАЗА!!! За всяка тренировка или среща от календара на БФБ в залите на Спортен комплекс „Черно море", клубът плаща наем за залите „Владислав", „Приморец" и носещата името на баскетболната легенда зала „Христо Борисов".

 

Обръщаме се към вас с молба да спрете прехвърлянето на топката между институциите и заедно да намерим начин да бъде запазен този социален феномен! Точно заради тази социална роля на клуба, Община Варна е длъжна да загърби наредбите за разпределяне на средствата между спортните клубове. Настояваме за спешна промяна на наредби и актове, които пречат на училищни ръководства да отдават спортните си салони. Градът разполага с няколко прекрасни зали, които биха могли да приемат групи подрастващи баскетболисти. В България има има достатъчно примери за симбиоза между баскетболни клубове и общинска администрация – Ботевград, Самоков, Стара Загора... Нима Община Варна няма финансовите възможности на изброените градове?

 

Отношението към спорта не е само снимки с отличените спортисти по време на богатия на церемонии и коктейли декември. Нужна е и работа по разрешаване проблемите на доказано успешните спортни клубове.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини