Край на Лукойл Академик, Лукойл става спонсор на Левски


Край на Лукойл Академик, Лукойл става спонсор на Левски
(сн. lap.bg)
02-01-2018 14:06 | BGbasket.com

Лукойл Академик и Левски 2014 ще се обединят от новата година, според информация на BGbasket.com.

 

Всъщност това, което ще се случи, е че компанията Лукойл ще стане спонсор на Левски и в него ще преминат състезателите, които в момента играят за Лукойл Академик. Именно това ще бъде основният представителен отбор, носещ името на Лукойл, докато този в Правец ще съществува под името Академик и идеята е в него да се обиграват повечето юношески национални състезатели.

 

Старши-треньор на спонсорирания от Лукойл Левски ще остане Константин Папазов, а днес вече бившите баскетболисти на Лукойл Академик ще тренират в зала „Универсиада“ в София в новата сборна формация.

 

Президент на Левски пък ще бъде досегашният спортен директор на Лукойл Академик Тодор Стойков.

 

От 2003 година насам Лукойл Академик има 14 шампионски титли на България и беше лицето на българския мъжки клубен баскетбол.

 

Ето и официалната информация, която изпратиха от Лукойл Академик до медиите:

 

Ръководството на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта съобщава, че от началото на 2018 г. влиза в сила договор за генерално спонсорство между Баскетболен клуб Левски 2014 и „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД, чиято цел е по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол.

 

Според постигнатите договорености, марката Лукойл ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти. Старши треньор на отбора остава Константин Папазов, а един от най-успешните български баскетболисти – Тодор Стойков – поема президентския пост в клуба.

 

„ЛУКОЙЛ-България” продължава подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб - Академик, без марката да присъства в названието на клуба. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на Академик са възложени на легендата Петко Маринов, чиито дългогодишен опит и знания ще осигурят приемственост между баскетболните поколения и достойна млада смяна играчи. Старши треньор на представителния състав на Академик остава Георги Давидов.

 

Изпълнителен директор на АМРС

 

Сашо Везенков

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Лукойл Академик, Левски 2014
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини