Черноморец спря Академик София за 2 от 2 у дома


Черноморец спря Академик София за 2 от 2 у дома
сн. burgasnews.com
11-02-2018 20:00 | BGbasket.com

Черноморец взе две от две домакинства във Втора шестица от мъжката А група, след като се наложи над Академик София-2 с 85-78.

 

Двубоят стартира с поредица от 5-0 за Академик, но нещата бързо взеха обрат и то тотален. Черноморец не след дълго поведе и се откъсна напред.

 

В началото на втората четвърт домакините успяха да дръпнат с цели 20 точки при 30-10 и серия от 11-0 в тяхна полза.

 

Гостите изиграха много слабо първо полувреме, като загубиха тотално борбата под коша, а Черноморец от своя страна направи една-единствена грешка за 20 минути!

 

Въпреки това Академик успя да намали само до 11 точки пасива си преди почивката, за да си даде шансове за второто полувреме.

 

Играта вървеше кош за кош след паузата, но в средата на третата част гостите стопиха само до 5 разликата след тройка на навършилия преди дни 17 години Николай Иванов.

 

Капитанът на Черноморец Димитър Найденов обаче бе навсякъде и не спираше да бележи, за да държи своите напред.

 

С много усилия от страна на младите таланти на Академик, Иванов и Костадин Лазаров, гостите влязоха в последния период с пасив от само четири точки, но отново опитът си каза думата в полза на Черноморец.

 

В четвъртата част разликата се въртеше 7-10 точки, като накрая и умората в двата тима натежа и си каза думата с много пропуски.

 

Емил Димов, Делян Колев и Стоян Милчев се отчетоха с дабъл-дабъл за победата. Първите двама вкараха по 19 точки, а Милчев се записа със 17 плюс най-много борби - 15. Димитър Найденов вкара 18, а Черноморец изпозва само две от резервите си.

 

За Академик Цветомир Чернокожев бе най-полезен със 17 точки и 11 борби. Гостите също бяха с къса пейка в отсъствието на един от основните си гардове Мартин Мандалски заради заболяване, а Красимир Димитров с възпаление на коляното остана на терена цели 38 минути.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - АКАДЕМИК СОФИЯ-2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ВТОРА ШЕСТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ВТОРА ШЕСТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София -2, Черноморец, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи