Sweet 16 за БУБА след тежки мигове в Шумен (видео)


Sweet 16 за БУБА след тежки мигове в Шумен (видео)
11-02-2018 18:47 | BGbasket.com

БУБА Баскетбол взе 16-та поредна победа в А група - мъже, като се наложи над Шумен като гост със 78-75 след тежки финални минути.

 

БУБА пристигна в Шумен само с 8 играчи, заради контузии и заболявания на много от състезателите в тима. Въпреки това столичани дръпнаха рано в резултата, като още в първата четвърт поведоха с 15 точки.

 

Късата скамейка обаче логично доведе до намаляването на разликата във втория период, с отлични бързи атаки за Шумен и много точки в подкошието. Домакините свалиха до четири точки изоставането си в край на полувремето, но две последователни тройки за БУБА все пак им позволиха да се оттеглят на почивка при 40-47.

 

Гостите не можеха да бъдат и особено дейни в защита, в явното си старание да се опазят от фаулове с оглед на късата скамейка.

 

В третата част БУБА отново взе инициативата и успя да превземе подкошието, за да диша малко по-спокойно при +14 в тяхна полза.

 

Шумен обаче не се отказа пред въодушевената си публика да търси обрат и стартира последната четвърт със серия от 9-0.
След още една поредица от 8-1 за домакините, за първи път след началото разликата падна само до 2 точки - 70-72.

 

Александър Милов вкара шест важни точки, за да задържи БУБА напред, но заключителните секунди останаха напрегнати, с разлика от едва три точки.

 

Във финалните две минути и двата тима направиха пропуски, а в решаващата атака за Шумен, в която можеше да се стигне до изравняване, Милов направи ключов чадър. Роденият именно в Шумен Марин Маринов застана на линията за наказателни удари, с шанс да реши всичко за БУБА с шест секунди на таблото, но пропусна и двата. Домакините обаче нямаха достатъчно време за финален шут за равенство и така след 78-75 БУБА изстрада още една победа в А група, 16-та поред.

 

С 21 точки и 12 борби за успеха завърши Александър Милов, Иван Алипиев добави 20 точки, а Лъчезар Димитров - 14 точки, 7 асистенции, 5 откраднати топки и 4 борби.

 

Андрей Иванов направи страхотен двубой за Шумен с 15 точки и 20! борби, девет от тях в нападение. 15 точки отбеляза и Милен Чолаков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - БУБА БАСКЕТБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол, Шумен, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи